Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt sute de lei pentru sanatate-n primarie

ro

16 Sep, 2008 00:00 959 Marime text
1221507125.jpg

Sindicalistii din Primaria Constanta nu au protestat in zadar * Consilierii municipali au votat in ultima sedinta marirea salariilor

Protestele functionarilor din Primaria Constanta, care s-au alaturat miscarilor sindicale la nivel national, nu au ramas fara ecou. De la 1 septembrie, venitul unui angajat al primariei va creste cu 300 lei. Consilierii municipali au aprobat in sedinta de luni, 8 septembrie, modificarea art. 30, alin. (1) din anexa la HCLM nr. 598/2006 modificata si completata, cu privire la aprobarea acordului/contractului colectiv de munca al salariatilor din aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanta. Este vorba mai exact de marirea cuantumului drepturilor speciale pentru mentinerea sanatatii si securitatii muncii, de la 500 la 800 lei. In textul hotararii se mai precizeaza ca drepturile speciale se indexeaza la sfarsitul fiecarui an pentru anul urmator, in urma negocierii sindicatului cu ordonatorul principal de credite, cu cel putin procentul reprezentand suma indexarilor salariale stabilite prin legea pentru salarii pentru anul in curs. In hotarare se precizeaza ca drepturile speciale se acorda salariatilor daca sunt prezenti la munca, se afla in concediu de odihna sau in concediu de boala.

Nu toti beneficiaza de drepturi speciale

De asemenea, noile reglementari stabilesc ca drepturile lunare speciale pentru mentinerea sanatatii si securitatii muncii nu se vor acorda salariatilor aflati in concediu de maternitate, celor in concediu pentru cresterea copilului pana la doi sau trei ani pentru copii cu dizabilitati, celor aflati in concediu de studii sau in alte tipuri de concedii. Astfel, suma totala suplimentata a drepturilor speciale, ce va fi acordata celor 663 salariati ai aparatului de specialitate al primariei si celor 261 de salariati ai Serviciului Public de Impozite si Taxe, pentru ultimele patru luni ale anului, se cifreaza la 1.108.800 lei. Totodata, prin aceeasi hotarare au fost acordate drepturi salariale speciale in cuantum de 500 lei lunar si salariatilor de la Serviciul Public Administrare Crese, Caminul pentru Persoane Varstnice, Centrul Social Constanta, cantinele sociale din Constanta si Palazu Mare, revista de cultura Tomis si Muzeul de Arta Populara Constanta.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii