Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maia Morgenstern, într-o piesă „scandaloasă” de George Bernard Show, pe scena Casei de Cultură din Constanța

ro

02 Dec, 2019 00:00 2543 Marime text

Piesa de teatru „Profesiunea doamnei Warren” a fost scrisă de George Bernard Show în 1893, fiind cenzurată câteva decenii, datorită tematicii controversate ce gravitează în jurul sexului, dragostei, banilor și moralităţii.
Piesa în care Bernard Shaw demască imoralitatea societăţii engleze, mascată de ipocrizie și false aparenţe, a primit permisiunea de a fi jucată într-un teatru profesionist abia după ce autorul ei a câştigat premiul Nobel pentru literatură, în 1925.
 
Protagonista, Kitty Warren, este o fostă prostituată, devenită matroană de bordel, un personaj care încearcă să-şi ascundă atât trecutul, cât şi prezentul, de teamă ca fiica ei, Vivie, școlită la Cambridge și crescută departe de această lume, să nu afle crudul adevăr.
Spectacolul va fi prezentat pe 5 decembrie, începând cu ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
 
În rolul titular o veți putea vedea pe Maia Morgenstern, care va juca alături de fostul ei soț, Claudiu Istodor – care semnează și regia – și de fiul lor, Tudor Aron Istodor. Din distribuție mai fac parte Mihaela Velicu, Avram Birău, Ion Lupu.
 
Maia Morgenstern va fi prezentă la Constanța și pe 18 decembrie, în spectacolul „3 M“, unde va juca alături de George Mihăiță și Horațiu Mălăele.
 
Citește și:
 
„Cadourile” Casei de cultură din Constanța în luna decembrie Concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe, Paula Seling, Fuego, Ștefan Hrușcă

Maia Morgenstern și Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepție, la Casa de Cultură din Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii