Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cadourile” Casei de cultură din Constanța în luna decembrie Concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe, Paula Seling, Fuego, Ștefan Hrușcă

ro

30 Nov, 2019 00:00 3074 Marime text

Seria concertelor extraordinare găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța în luna cadourilor se deschide cu „manifestul de răzvrătire” al maestrului Tudor Gheorghe, care aduce duminică, 1 decembrie, de la ora 19, spectacolul-eveniment „Degeaba 30". Pe scenă, alături de bine-cunoscutul trubadur, se vor afla Corul și orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, orchestrator și dirijor Marius Hristescu.
 
„Degeaba 30” este, probabil, cel mai complex, cel mai complet și cel mai dramatic mesaj social exprimat pe o scenă de la revoluție încoace. El are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat „Mie-mi pasă", realizat în memoria martirilor de la Timișoara și a tuturor victimelor revoluției din decembrie 1989. Un spectacol nou în proporție de 70% -„strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu față capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziție“, potrivit organizatorilor.
 
Pentru acest spectacol, biletele s-au epuizat.
 
  • Luni, 2 decembrie, de la ora 19, vocea excepțională a Paulei Seling va oferi o gală sugestiv intitulată „Colindăm, colindăm", un spectacol despre bucuria sărbătorilor în familie, despre a dărui și a iubi. 
Prețul biletelor este de 59, 79, 119 lei.
 
  • Fuego revine la Constanța, ca în fiecare an, cu un concert intitulat „Ninge cu flori de lumină”, ce va avea loc pe 14 decembrie, cu începere de la ora 19.
Prețul biletelor este de 75, 85 și 100 lei.
 
  • Regalul Vienez al sfârșitului de an 2019 va fi oferit de Ukrainian Radio Symphony Orchestra, recunoscută pentru arta sa pe plan național și internațional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale. Orchestra Simfonică Radio din Ucraina a fost creată în 5 octombrie 1929.
 
Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 și 19. Orchestra va fi compusa din 36 de  instrumentiști, iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.  
 
  • Nu putea lipsi din agenda de spectacole a lunii decembrie, recitalul de colinde al menestrelului Ștefan Hrușcă, intitulat „Acasă de Crăciun!”, programat în ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, de la ora 20. De data aceasta pe scenă se vor mai afla Mario Florescu (percuție) și Radu Rotari (claviaturi).
Prețul unui bilet este de 80 lei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii