Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Populară Constanța Învierea Domnului, pe care teologii o consideră „praznicul praznicelor”, este cea mai mare sărbătoare a creștinătății cu dată mobilă

ro

05 May, 2024 14:07 469 Marime text
Sursă foto: Facebook/Muzeul de Artă Populară Constanța

„Învierea lui Iisus”

Învierea Domnului, pe care teologii o consideră „praznicul praznicelor”, este cea mai mare sărbătoare a creștinătății cu dată mobilă, transmite Muzeul de Artă Populară Constanța.

Momentul Învierii lui Iisus Hristos, a treia zi de la răstignirea pe cruce, se găsește ilustrat într-o deosebită icoană din bronz, de formă romboidală, aflată în patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța.

În această icoană, a cărei formă amintește de Sfânta Cruce, Iisus apare reprezentat în registrul superior, stând pe un nor, deasupra pietrei tombale. Cu o mână binecuvântează în timp ce în cealaltă ține steagul biruinței vieții asupra morții.

În partea dreapta apar două femei mironosițe, care privesc spre stânga către îngerul ce stă pe piatra funerară și care, potrivit Sfintei Scripturi, le-a zis: „De ce căutați pe Cel viu între cei morți? Nu este aici, ci a Înviat!”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Muzeul de Artă Populară Constanța: Ce datini erau în satul traditional românesc în Duminica Floriilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii