Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refugiati din Gaza opriti aproape de Erez

ro

05 Jan, 2009 17:04 963 Marime text

Surse diplomatice româneşti au confirmat pentru EVZ că, astăzi, situaţia din Gaza este foarte periculoasă, iar autorităţile israeliene nu pot risca forţarea unei evacuări.

Aflat în punctul de frontieră Erez, ambasadorul austriac în Israel, Michael Randy, a explicat că autobuzul în care se aflau refugiaţii din Gaza City a fost întors din drum după ce a ajuns la o blocadă militară. În autocar erau 70 de persoane, printre care şi români. Din motive de securitate, cu 500 de metri înainte de a ajunge la frontieră, şoferul a făcut cale întoarsă. Oficialul austriac consideră că străinii blocaţi în Gaza nu au nicio şansă să poată părăsi ţinutul pe parcursul acestei zile. De altfel, un comunicat al Ministerului de Externe Român anunţase că autobuzul care se îndrepta spre punctul de frontieră Erez s-a oprit din cauza tirului de rachete. „Crucea Roşie nu şi-a asumat continuarea drumului", susţine MAE român. Reamintim că, noaptea trecută, 63 de români au primit permisiunea de a părăsi Fâşia Gaza, numai că unele femeii nu sunt lăsate de soţi să iasă din zona de conflict. Cele care au acordul soţilor vor fi aduse la punctul de frontieră Erez în cursul acestei zile cu maşini aparţinând Semilunii Roşii.
Agenţii de presă străine au anunţat că azi 200 de palestinieni au primit autorizaţia de a ieşi din regiune tot prin punctul de frontieră de la Erez. De asemenea, în jurul prânzului, maşinile diplomatice, inclusiv cele aparţinând României au reuşit să treacă prin acest punct de frontieră, înainte ca palestinienii să ajungă în zonă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii