Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunități de afaceri în portul Constanța Intensificarea parteneriatelor comerciale între România și Austria

ro

13 Mar, 2024 10:43 674 Marime text




 
  • Reprezentanți ai comunității de afaceri private, organizată în asociația patronală Constanța Port Business Association, au participat pe data de 12 martie la întâlnirea de lucru cu misiunea economică a Austriei în portul Constanța, eveniment găzduit de către CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, se arată într-un comunicat al asociației.

Conform sursei, vizita delegației austriece, organizată și condusă de Christoph Grabmayr, Consilier al Secției Comerciale a Ambasadei Austriei la București, a avut ca obiectiv identificarea oportunităților de afaceri și investiții, precum și conturarea parteneriatelor cu furnizorii privați de servicii și mărfuri care deservesc portul Constanța.

„Portul Constanța, conectat multimodal la rețeaua trans-europeană de transport TEN-T și la Coridorul Mijlociu, cu capacități de operare adecvate și servicii private competitive, atrage atenția investitorilor și partenerilor comerciali internaționali prin potențialul său de dezvoltare ca hub regional de mărfuri pentru piețele europene”, se mai precizează în comunicatul remis.


Aflată la a doua inițiativă de conectare cu mediul de afaceri privat din portul Constanța din ultimii  ani, misiunea economică a Austriei a reprezentat companii cu activitate în diverse domenii precum transport, logistică, producție, construcții, consultanță tehnică și în afaceri, venite pentru prima dată în România, și firme austriece consacrate, deja prezente pe piața românească. Participanții la întâlnire au avut ocazia să discute și să exploreze posibilități de colaborare în cadrul unei sesiuni de business networking pentru dezvoltarea de parteneriate comerciale și intensificarea schimburilor de mărfuri prin portul Constanța.
 
 Citește și
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța anunță licitație pentru modernizarea frontului de așteptare Port Basarabi (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii