Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța dă un sfert dintre jucătorii cu care România participă la Euro. Vineri, 12 ianuarie 2024, primul meci al tricolorilor

ro

11 Jan, 2024 17:00 1069 Marime text
  • Întrecerea continentală este găzduită de Germania, între 10 și 28 ianuarie 2024.
 
Echipa națională masculină de handbal a României începe evoluțiile la Campionatul European, tricolorii evoluând din nou în competiție după o pauză de 28 de ani.
 
Întrecerea continentală este găzduită de Germania, între 10 și 28 ianuarie 2024. România face parte din grupa B, alături de Spania, Austria și Croația. Tricolorii vor juca la Mannheim, urmând a debuta în competiție vineri, 12 ianuarie, de la ora 19.00, contra Austriei. Urmează, duminică, 14 ianuarie, meciul cu Spania, iar marți, 16 ianuarie, România întâlnește în grupă Naționala Croației. România a deplasat la Euro un lot de 20 de jucători, dintre care un sfert (cinci) sunt de la CSM Constanța: portarul Dan Vasile, extrema dreapta Ionuț Nistor, centrul Andrei Drăgan, interul dreapta Gabriel Ilie și apărătorul Liviu Caba.
 
Lotul complet are următoarea componență: Ionuț Iancu, Daniel Vasile - portari; Alexandru Tărîță, Nicușor Negru, Sabin Constantina, Ionuț Nistor - extreme; Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru - pivoți; Dan Racoțea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristian Ghiță, Marius Sadoveac, Demis Grigoraș, Andrei Buzle - linia de 9 m; Robert Militaru, Liviu Caba – apărători.
 
Colectivul tehnic este format din Xavier Pascual Fuertes (antrenor principal), Mihai Popescu (antrenor secund) Bogdan Pralea (antrenor cu portarii), Florin Ciocoiu (doctor) Font Ribas Roger (preparator fizic), Cătălin Ghenea (asistent medical), Victor Semen (masor) și Marius Pintea (statistician). Delegația este condusă de Alin Șania, antrenor federal.
 
„Este un eveniment major pentru echipa noastră, mai ales că au trecut aproape 30 de ani de la ultima prezență la un Campionat European. Avem nevoie de sprijinul tuturor iubitorilor de handbal pentru a reveni în prim-planul handbalului masculin. Fiecare picătură de energie și toată concentrarea se dedică obținerii rezultatelor dorite la această competiție de elită, unde interesul maxim al publicului se reflectă în numărul record de bilete vândute și în audiența de sute de milioane de telespectatori. Ne dorim să marcăm revenirea la Euro după o perioadă îndelungată printr-o evoluție ambițioasă, caracterizată de angajament și spirit de echipă. Haideți alături de jucătorii noștri! Hai, România!“, este mesajul Federației Române de Handbal.
 
Grupele preliminare ale Euro 2024: A - Germania, Franța, Macedonia de Nord, Elveția (Franța - Macedonia de Nord 39-29, Germania - Elveția 27-14); B - Spania, Austria, Croația, România; C - Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru; D - Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe; E - Suedia, Țările de Jos, Bosnia-Herțegovina, Georgia; F - Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia.   
 
Între 15 și 21 ianuarie, în Germania va fi prezent și antrenorul principal al CSM Constanța, George Buricea, pentru cursul Master Coach, prilej cu care tehnicianul echipei de pe litoral va urmări și două meciuri din grupele principale ale Euro 2024.
 
Ultimul turneu amical la care România a participat înainte de Euro a fost Yellow Cup din Elveția, la care tricolorii au ocupat locul doi, după meciurile cu Elveția (scor 31-37), Argentina (scor 30-23) și Bosnia Herțegovina (scor 29-19). „Turneul a reprezentat pentru naționala de seniori o ocazie excelentă pentru testele și reglajele necesare înaintea EHF Euro 2024“, s-a arătat pe site-ul oficial al FRH. Anterior, România a participat la o altă verificare, Trofeul Carpați Niro, pe care l-a câștigat după 31-25 în finala cu Georgia, desfășurată în Pitești Arena. MVP, cel mai bun jucător al turneului, a fost desemnat Alexandru Mihai Tărîță, care a înscris opt goluri din opt aruncări în finală, după cele două goluri din trei aruncări, înscrise în prima zi. Cel mai bun portar a fost ales Ionuț Ciprian Iancu, la concurență strânsă cu Daniel Vasile.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:

Handbal
Cu cinci jucători de la CSM Constanța în lot, România - pe locul doi la turneul Yellow Cup, din Elveția
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii