Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noaptea și cutremurele? În ultimele patru nopți au fost seisme în România. Acum două nopți la 3 minute în Vrancea și în Marea Neagră

ro

10 May, 2017 04:20 2285 Marime text
Parcă sunt programate în ultima perioadă cutremurele în România am putea spune. Cum se lasă noaptea cum se mișcă pământul.

Fără a fi specialiști chiar nici nu este greu să facem o asemenea constatare.
O puteam realiza doar aruncându-ne o privire asupra situației prezentate, pe pagina sa oficială de internet, de Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la secțiunea Seismicitate recentă.

Iar acolo vom vedea că azi noapte au fost două cutremure, în județele Vrancea și Buzău, de 2.2 și respectiv 3.4 grade, primul la ora 19.48 al doilea la 21.35.

Cu o noapte înainte, cu câteva minute înainte de miezul nopții, au fost înregistrate alte două seisme: la 23.37, unul în Vrancea, de 3.2 grade, altul în Marea Neagră, la ora 23.52, în largul coastelor Turciei.

Anterior acestora, în noaptea de 7 mai INFP înregistrase un alt cutremur, de suprafață în Marea Neagră, de 4 grade, la ora 20.01.

Nici noaptea de 6 mai nu a fost una mai liniștită pentru seismologi. Atunci au fost înregistrate două cutremure: unul de 4 grade în județul Buzău, la ora 20.01, și altrul de 3 grade, în județul Vrancea, la 21.36.

Desigur, totul este doar o simplă coincidență, pentru că specialiștii în seismologie au spus mereu că seismele nu pot fi prognozate și nici programate.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii