Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incident naval pe Canalul Sulina. Implicată, o navă maritimă încărcată cu mii de tone de grâu

ro

15 Sep, 2021 16:21 2363 Marime text
Un incident naval a avut loc în această după amiază pe Canalul Sulina. Potrivit reprezentanților Prefecturii Tulcea, la data de 15.09.2021 în jurul orei 14:02 nava maritimă M./V KORMORAN, pavilion Togo, care se deplasa aval pe Canalul Sulina, din portul Reni către Tripoli, Turcia, încărcată cu 5524 t grâu, a contactat VTMIS Sulina că în zona Mm 2 i s-a oprit motorul şi a intrat în malul drept.
 
Totodată, nava a intrat în trei catamarane staţionate la mal. În scurt timp la fața locului s-au deplasat remorcherele maritime SULINA 2 şi GHEORGHIENI 2, remorchere aparţinând R.A. Galaţi, pentru a îl remorca până în dana maritimă 1 a portului Sulina.
 
De asemenea s-au deplasat un echipaj operativ format din ofiţerii Căpităniei Portului Sulina şi un reprezentant al G.N. Sulina.
 
Deplasarea echipajului operativ s-a efectuat cu ambarcaţiunea MAI 4076.
 
Din fericire în urma accidentului naval nu au fost înregistrate victime. Catamaranele avariate staționau de mult în zona respectivă. Traficul naval va fi oprit  pe perioada intervenției de remorcare a navei. Momentan nu sunt nave afectate de incidentul naval.  

UPDATE: ORA 17.00

Potrivit reprezentanților Prefecturii Tulcea, nava a fost mutată cu 2 remorchere la cheu în portul Sulina. A lovit 3 corpuri de ambarcațiuni în construcție, producându-le avarii.

Nu au fost înregistrate victime.

Canalul Sulina este în prezent liber pentru navigatie.

Sursa foto: Prefectura Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii