Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Animalelor - 04 Octombrie 2011

ro

03 Oct, 2011 22:00 1651 Marime text

În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor. Iniţiată în anul 1931 la Florenţa, Italia, la o convenţie a ecologiştilor, această zi a devenit o modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol, ajungând cu timpul să fie celebrată pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor.

Data de 04 octombrie a fost aleasă iniţial, deoarece este ziua Sfântului Francisc din Assisi, un iubitor de natură şi patronul animalelor şi a mediului.

Ziua Mondială a Animalelor este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi a legăturii oamenilor cu ele. Această sărbătoare recunoaşte locul pe care animalele îl au în viaţa noastră. Atât cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cât şi toate celelalte animale de pe Pământ care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi.

Reprezentanţii adăposturilor pentru animale organizează evenimente de strângere de fonduri şi zile ale uşilor deschise, diverse grupuri şi indivizi şi grupuri de prieteni sponsorizează adăposturile de animale.

Evenimentele organizate fac cunoscute problemele animalelor şi încurajează oamenii să se gândească la relaţia dintre oameni şi animalele cu care convieţuiesc, la tratamentul animalelor din ferme şi la întărirea habitatelor care reprezintă casă animalelor sălbatice.

Pretutindeni în lume - în scoli sau pe internet, în adăposturile pentru animale sau în spaţiul public, prin spectacole de muzică sau prin emisiuni filatelice, prin strângere de fonduri sau prin acţiuni de popularizare - oameni de toate vârstele îşi manifestă dragostea şi respectul faţă de animale.

Această zi nu aparţine unei individ, organizaţie sau campanie, ci aparţine tuturor indiferent de naţionalitate, crez, religie, orientarea politică sau ideologie.

Director EXECUTIV,

Senol ZEVRI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii