Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"The Hurt Locker" e cel mai bun film

ro

08 Mar, 2010 12:57 1018 Marime text

"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, care au fost decernate aseară, la Kodak Theatre din Los Angeles. Drama lui Bigelow, care prezintă povestea unei echipe de genişti americani aflaţi în misiune în Irak, a fost deja recompensată cu premiul Sindicatului producătorilor americani (PGA) şi a primit şase BAFTA - principalele premii acordate de industria cinematografică britanică.

Filmul "The Hurt Locker" a rămas "copilul preferat" al criticilor americani, deşi nu a avut succes la public - încasările mondiale au atins 21,3 milioane de dolari, o sumă mediocră potrivit canoanelor hollywoodiene"The Hurt Locker" a obţinut, duminică seară, şase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj".

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate filmele "Avatar", "The Blind Side", "Precious", "District 9", "An Education", "Inglourious Bastards", "Up", "A Serious Man" şi "Up in the Air".

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii