Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Construcția autostrăzii către litoral, întreruptă de ploi

ro

26 May, 2012 14:57 1530 Marime text
Vremea rea a fost un bun prilej de vacanţă plătită pentru constructorii autostrăzii Cernavodă-Constanţa. Cu mai puțin de două luni înainte de termenul limită, lucrătorii şi-au luat o vacanţă de câteva zile. Constructorii sunt convinşi că au la dispoziţie timp suficient şi spun că lucrează intens pe o porţiune de cinci kilometri.

Muncitorii de pe şantierul autostrăzii Cernavodă-Medgidia spuneau, în urmă cu o lună, că pe 30 iunie turiştii vor putea merge pe autostradă până la mare. Basculantele au fost însă parcate şi nimeni nu a mai lucrat de când a început ploaia.

Cei aproape 70 de kilometri de autostradă şi centura de ocolire a oraşului Constanţa ar trebui să fie gata până la începutul lunii ianuarie 2013.  Autostrada Soarelui va fi finalizată astfel la aproape 30 de ani de la începutul lucrarilor.

În această perioadă, la conducerea Ministerului Transporturilor s-au aflat 14 miniştri. Construcţia Autostrazii Soarelui a început în perioada comunistă. Primul tronson, Fetești-Cernavodă, de aproximativ 18 kilometri a fost dat în folosință în 1987. Lucrările au continuat până în 1993, când au fost stopate din cauza lipsei banilor. Cinci ani mai târziu, lucrările la autostradă au fost reluate.

În 2004 au fost finalizate trei tronsoane, totalizând aproape 100 de kilometri, între Bucureşti şi Drajna. În 2007, autostrada s-a prelungit cu încă 36 de kilometri, până la Feteşti, iar anul următor a ajuns la Cernavodă. Anul trecut a fost terminat şi tronsonul dintre Murfatlar şi Constanţa. În prezent sunt finalizaţi 166 de kilometri din lungimea totală de 197 de kilometri a autostrăzii.

 

www.Digi24.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii