Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce gasesc pe litoralul romanesc putinii turisti straini(VIDEO)

ro

25 Aug, 2010 12:35 1749 Marime text

Multa mizerie, posibilitati limitate de distractie, meniuri pe care nu le poti citi si ospatari ce nu vorbesc nici o limba straina. Peste toate dau putinii turisti straini veniti pe litoralul romanesc.

Nu-i de mirare ca, de la un an la altul, numarul lor scade.

Din pacate nici in acest an autoritatile locale, hotelierii si comerciantii nu au facut mare lucru in aceasta privinta. Probabil multumiti de numarul mare de turisti romani din acest sezon, s-au gandit ca nu mai este cazul sa ridice standardele.

Dar ei au de pierdut. Potrivit Institutului National de Statistica, anul trecut pe plajele romanesti au sosit doar 30.000 de turisti straini, adica 0,5% din numarul total al celor care si-au petrecut vacanta pe litoral.

Putine restaurante au afisate meniuri intr-o limba de circulatia internationala, asa ca identificarea unui loc in care sa poata manca devine o adevarata provocare pentru un strain. La fel ca si raspunsul chenerului.

Nu e de mirare asadar ca cei mai multi dintre straini se trezesc prizonieri in hotelul in care sunt cazati. E drept ca unii vin la noi doar pentru tratament, dar ar vrea totusi ca in afara hotelului sa existe locuri frumoase si curate.

Agentii de turism au recunoscut ca numarul strainilor care ne calca pragul scade pana la cifre de-a dreptul comice. Sa nu uitam ca, la inceputul verii, vestitul tour operator TUI a reusit sa aduca pe litoral doar doi turisti: o batranica venita impreuna cu nepotica ei.

Pana ieri erau inregistrati pe litoralul romanesc 4.800 de turisti straini. Cei mai multi in statiunile Neptun, Olimp si Mamaia.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii