Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Navală Română Doi turiști, din Ploiești surprinși de furtună, pe brațul Sf Gheorghe

ro

20 Nov, 2023 13:07 627 Marime text





 
  • Sâmbătă, în jurul orei 14.00, doi turiști din Ploiești, în vârstă de 38 și respectiv 41 de ani, aflați într-o mică ambarcațiune de pescuit pe brațul Sf. Gheorghe au solicitat prin serviciul de urgență 112 să fie salvați, potrivit Autorității Navale Române.
 
Din relatările acestora, ambarcațiunea în care se aflau fusese surprinsă de furtună, la acel moment vântul având în zona respectivă o intensitate de 90km/h.
 
În lipsa altor structuri capabile să intervină suficient de rapid, Ofițerul de Căpitănie Emil Cernamorit, angajat al Autorității Navale Române la Căpitănia Portului Tulcea, Punctul de lucru Sf. Gheorghe, a inițiat o acțiune de salvare folosind în acest scop șalupa din dotarea instituției.
 

„Timp de o oră, în condiții meteo dificile, angajatul ANR i-a căutat pe cei doi turiști rătăciți în Deltă, reușind într-un final să ajungă la aceștia în timp util. Ulterior, ambarcațiunea de agrement a fost remorcată, cei doi pasageri fiind găzduiți peste noapte la punctul de lucru Sf. Gheorghe al ANR, acolo unde au primit haine uscate, apă și alimente, și unde s-au putut odihni după această istovitoare experiență”, spun reprezentanții Autorității Navale Române.

 
Odată ce noaptea plină de peripeții a trecut, cei doi ploieșteni au reușit să ajungă cu bine la Dunăvăț, acolo unde erau cazați, pentru a-și continua mai apoi drumul spre casă.
 
 Citește și
Autoritatea Navală Română, contract cu o firmă din București pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii