Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări din partea CFR Călători pentru turiștii care pleacă în vacanță cu trenul!

ro

23 Dec, 2023 17:04 1001 Marime text
În contextul acestor zile libere prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru evitarea aglomerației și epuizarea locurilor la anumite trenuri spre/ dinspre Valea Prahovei, precum și spre/dinspre alte destinații turistice, CFR Călători recomandă turiștilor să aleagă pentru destinația lor atât trenurile Interregio, cât și trenurile Regio înscrise în circulație și care dispun de locuri libere, nu doar trenurile Interregio de la orele de vârf.

„Deși achizițiile online de bilete pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de numărul de locuri disponibile, este bine ca biletele să fie cumpărate din timp astfel încât CFR Călători să își dimensioneze cât mai bine capacitatea de transport, având în vedere că în această perioadă are deja în circulație tot parcul activ de material rulant“ - au mai precizat reprezentanții CFR Călători.


Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:
– online de pe www.cfrcalatori.ro;
– din aplicația mobilă “CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
– de la automatele de vânzare bilete din gări;
– de la casele de bilete din gări.

Înainte de urcarea în tren, se recomandă călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații despre circulația trenurilor:
– la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul din staţii. 

Citește și: 

Bani pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ce vizează calea ferată dintre Constanța și Mangalia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii