Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru 8 Martie, la Peştera

ro

04 Mar, 2011 03:01 3395 Marime text
Pestera_primar_Valentin_Vrabie_.jpgÎncă de la intrarea în comună, doamnele sunt întâmpinate cu o urare prilejuită de sosirea primăverii: „O floare şi un gând cald în prima zi de primăvară! Primăria şi Consiliul Local Peştera vă doresc o primăvară frumoasă!"

În comuna Peştera se fac pregătiri pentru petrecerea de 8 Martie, dedicată reprezentantelor sexului frumos.

Doamnele vor petrece de Ziua Femeii la căminele culturale din localităţile comunei. Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, ne-a declarat că, de 8 Martie, în căminele culturale din Peştera, Izvoru şi Ivrinezu se vor organiza petreceri pentru reprezentantele sexului frumos. „Sunt aproximativ 300 de doamne din comună care vor petrece în acest mod, deosebit de plăcut, 8 Martie. Evenimentul va lua startul în jurul orei 14.00", ne-a declarat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. Administraţia locală face deja pregătiri pentru întâmpinarea celor care-şi vor sărbători ziua în curând. Vor fi achiziţionate 1.500 de fire de flori, care vor fi oferite invitatelor. „Vom face parte din comitetul de întâmpinare eu, domnul viceprimar, reprezentantul poliţiei, preotul paroh şi reprezentantul opoziţiei. Doamnele vor primi câte o floare din partea fiecăruia", a precizat edilul. Sărbătoritele vor lua masa într-o atmosferă cu muzică şi voie bună şi vor fi, bineînţeles, servite.

Pantelimon_dispensar2.jpg„Noroc cu ziua de 8 Martie că ne mai amintim de aceste fiinţe sensibile şi delicate pe care le ignorăm 364 de zile. Încercăm în singura zi dedicată în exclusivitate lor să simtă că le preţuim şi le respectăm", a subliniat primarul Vrabie.

Primăria Peştera se va ocupa şi de înfrumuseţarea incintei Căminului Cultural din această localitate. „Am achiziţionat 15 brazi de talie foarte mare, cu care vom amenaja grădina Căminului Cultural din Peştera, locul unde se va desfăşura evenimentul dedicat zilei de 8 Martie", a adăugat primarul.

Pantelimon_dispensar3.jpgCişmele, pădure şi verdeaţă, între Izvoru şi Peştera

În paralel cu pregătirea petrecerii dedicate Zilei Femeii, administraţia locală din Peştera se ocupă şi de investiţiile prioritare pentru comunitate. Potrivit primarului Valentin Vrabie, până la 1 mai vor fi gata cele trei cişmele ce vor fi amplasate pe drumul care face legătura între localităţile Izvoru şi Peştera. „Se vor monta aproximativ 3.200 de metri de conductă între localităţile Izvoru şi Peştera şi vom realiza un număr de cinci cişmele, trei amenajate turistic, în vecinătatea cărora trecătorii vor putea sta la un picnic, şi două pentru adăparea animalelor. Cişmelele vor fi înconjurate de 5.000 - 10.000 de metri pătraţi de pădure. Astfel, crescătorii de animale îşi vor putea adăpa animalele în apropiere, nefiind nevoiţi să le ducă în alte zone, iar după ce se vor adăpa se vor putea adăposti în pădure. La început, pădurea va fi împrejmuită, până ce va ajunge la starea de masiv, astfel încât să o protejăm. Vom pune salcâm, pentru că creşte foarte repede. Vom da viaţă acestei zone dintre Izvoru şi Peştera. Ce poate fi mai frumos în natură decât combinaţia: pădure, verdeaţă, apă curgătoare?", ne-a declarat primarul Valentin Vrabie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 08 Mar, 2011 10:55 Foarte frumos si felicitari pt tot ce face-ti pt com Pestera .Un primar cu mult suflet si un foarte bun exemplu pt generatia tanara