Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

ro

15 Mar, 2024 11:50 4781 Marime text


Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, victorie la Curtea de Apel Constanța!

Edilul a obținut rejudecarea apelului privind dosarul în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual!
 
Decizia este definitivă!    
 
Curtea de Apel Constanța a stabilit termen pentru rejudecarea apelului la data de 26 martie 2024.  

În fața magistraților, Valentin Vrabie îl are ca apărător pe avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța.
 
Iată minuta
 

Solutia pe scurt: În baza art. 432 alin. 1 CPP raportat la art. 426 lit. h CPP, Admite contestaţia în anulare formulată de contestatorul inculpat Vrabie Valentin împotriva deciziei penale nr. 948/P/2023 din 10.10.2023 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr. 4316/256/2020, desfiinţează în totalitate decizia penală atacată şi dispune rejudecarea apelului declarat de inculpat împotriva sentinţei penale nr. 1164/28.06.2022 pronunţată de Judecătoria Medgidia în acelaşi dosar. Desfiinţează formele de executare emise în baza deciziei penale nr. 948/P/2023 din 10.10.2023. Stabileşte termen pentru rejudecarea apelului la data de 26.03.2024, pentru când se citează inculpatul şi se încunoştinţează apărătorii acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 15.03.2024, prin punerea la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.


Cauza se află în atenția în atenția judecătorilor Ungureanu Virgil Marius și Georgiana Anghel Tudor, de la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că la un termen trecut, Curtea de Apel a suspendat executarea deciziei penale nr. 948/P/2023 din 10.10.2023, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr. 4316/256/2020, până la soluţionarea contestaţiei în anulare.

Ca atare Valentin Vrabie a revenit în funcția de primar al Medgidiei, începând din 9 februarie 2024.
 
Amintim că fosarul fostului primar din Medgidia a fost soluționat în primă instanță, de judecătorul Marius Cătălin Croitoru, fostul președinte al Judecătoriei Medgidia, în prezent magistrat în Tribunalul Constanța, prin condamnarea lui Valentin Vrabie la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Marți, 10 octombrie 2023, Curtea de Apel Constanța a decis desfiinţarea în parte a hotărârii Judecătoriei Medgidia și în rejudecare a dispus condamnarea definitivă lui Valentin Vrabie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.
 
Dosarul a fost soluționat de un complet de continuitate alcătuit din judecătorii Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța.
 
În opinie minoritară, unul dintre judecători a dorit achitarea lui Valentin Vrabie, în temeiul art. 16 al.1 lit. b C.pr.pen., respectiv „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Oficial! Ordinul pentru încetarea mandatului de primar în cazul lui Valentin Vrabie, semnat de prefectul județului Constanța





 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii