Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalizare, drumuri, muzeu sătesc şi grădiniţă, cu bani europeni Comuna Ostrov va demara licitaţia pentru investiţiile prin Măsura 322

ro

10 Jun, 2011 01:42 3143 Marime text
Ostrov_primar_Nicolae_Dragomir.jpgComuna Ostrov, reprezentată de primarul Niculae Dragomir, se pregăteşte să demareze procedura de achiziţie pentru execuţia investiţiilor finanţate prin Măsura 322.

„Săptămâna viitoare predăm documentaţia spre avizare, urmând ca licitaţia să fie demarată pe SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice)", ne-a declarat edilul comunei Ostrov. Potrivit primarului comunei Ostrov, proiectul integrat în valoarea de 2,5 milioane de euro, finanţat prin Măsura 322, include înfiinţarea sistemului de canalizare şi realizarea unei staţii de epurare în Ostrov, construirea unei grădiniţe noi cu şase clase şi o capacitate de 125 de copii, asfaltarea a 1,5 km de drumuri, dotarea muzeului sătesc cu instrumente muzicale şi costume populare, cât şi extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 300 de metri. Primarul Niculae Dragomir ne-a declarat că până la construirea noii grădiniţe, preşcolarii îşi desfăşoară activităţile în nişte anexe ale căminului cultural. „După eliberarea acestor încăperi vom înfiinţa acolo muzeul satului", a precizat edilul.

O prioritate pentru Niculae Dragomir este şi asfaltarea drumurilor. Edilul a precizat că va căuta soluţii de finanţare pentru asfaltarea a 15-20 de kilometri de străzi interioare.

Sprijin pentru construirea şi renovarea bisericilor

Administraţia locală condusă de Niculae Dragomir a sprijinit şi construirea şi reabilitarea de biserici. „Avem în lucru Biserica Sfântul Nicolae de la Galiţa, pe care trebuie să o acoperim. Mai avem nevoie de aproximativ un miliard de lei vechi", a afirmat edilul. Un alt lăcaş de cult aflat în construcţie este şi cel de la Bugeac. Biserica având hramul Sfântul Atanasie cel Mare este construită pe jumătate.

Autoritatea locală a comunei a sprijinit, de asemenea, reabilitarea Bisericii Sf. Nicolae din Ostrov, care a fost pictată, împrejmuită, dotată cu centrală termică, fiindu-i totodată înlocuite şi geamurile. Şi Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Almalău a fost reabilitată. Alte două investiţii importante pentru comună, ce vor fi realizate, potrivit primarului, cu sprijinul Consiliului Judeţean, sunt şi căminele culturale din satele Bugeac şi Esechioi, care vor intra în reabilitare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii