Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am solicitat revocarea parțială“ Regulamentul pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire, contestat în instanță!

ro

09 Apr, 2021 00:00 2926 Marime text
  • Contactat telefonic, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat că firma a deschis procesul la instanță.
  • La rândul său, avocatul Nicolae Vlahu a explicat că „inițial am solicitat, conform procedurii care se aplică în astfel de cazuri, revocarea parțială a HCL 184/2013, cu privire la articolul 27 din forma actuală, ce face referire la faptul că, pentru contravențiile stabilite la articolul 9 al regulamentului, sancțiunea se aplică proprietarului, astfel cum este el definitiv în prezenta hotărâre“.
  • Sancțiunea în discuție este cea de la punctul 38, din articolul 9, ce vizează „Circulația, oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această detinație, casete florale, parcuri și aleile acestora, spații și locuri de joacă pentru copii“.
  • În cursul săptămânii trecute, într-un alt proces, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, anularea parțială a HCL 184/2013.

Regulamentul pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța a fost contestat la Secția de Contencios Administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.

Cazul a fost înregistrat miercuri, 7 aprilie 2021, sub numărul 2660/118/2021, iar părți în cauză sunt Consiliul Local Municipal Constanța, în calitate de pârât, și, respectiv, compania AEM Multi Solutions, cu sediul ales la SCA Vlahu & Asociații, în calitate de reclamant.

Obiectul dosarului îl reprezintă „anulare act administrativ HCL nr. 184/2013“.

Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 184/2013 face referire la îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa.

Regulamentul, în dezbatere pe site-ul Primăriei

Contactat telefonic, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat că firma a deschis procesul la instanță.

În momentul de față, pe site-ul oficial al Primăriei Constanța se află în dezbatere publică proiectul hotărârii pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Așa cum am precizat anterior, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, că societatea a inițiat acest proces.

Ce a declarat avocatul Nicolae Vlahu

Totodată, avocatul Nicolae Vlahu, din cadrul Societății Civile de Avocați Vlahu & Asociații, reprezentanul firmei în proces, a făcut următoarele precizări, pentru ZIUA de Constanța:

„Inițial am solicitat, conform procedurii care se aplică în astfel de cazuri, revocarea parțială a HCL 184/2013, cu privire la articolul 27 din forma actuală, ce face referire la faptul că, pentru contravențiile stabilite la articolul 9 al regulamentului, sancțiunea se aplică proprietarului, astfel cum este el definitiv în prezenta hotărâre“.

Astfel, avocatul Nicolae Vlahu a mai explicat că sancțiunea în discuție, în cadrul acestui proces, este cea de la punctul 38, din articolul 9, ce vizează „Circulația, oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această detinație, casete florale, parcuri și aleile acestora, spații și locuri de joacă pentru copii“.

În proces, firma AEM Multi Solutions contestă aplicarea sancțiunilor date în cazul de mai sus proprietarului vehiculului.

Mai facem precizarea că, în acest dosar, nu a fost fixat încă primul termen de judecată.

De asemenea, amintim că, nu mai departe de săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Constanța a anulat parțial, în primă instanță, HCL 184/2013, „în ceea ce priveşte dispoziţiile art.27 potrivit cărora «Pentru contravenţiile prevăzute la art.9, pct.35 - Sancţiunea se va aplica proprietarului vehiculului aşa cum este el definit în prezenta hotărâre»“, după cum se arată în minuta Hotărârii nr. 551/2021.

Și această acțiune fusese deschisă de avocatul Nicolae Vlahu, din cadrul Societății Civile de Avocați Vlahu & Asociații.


Citește și:

Tribunalul Constanța, anunț important pentru proprietarii de mașini. A fost anulată parțial o hotărâre de consiliu local
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii