Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocuri ANL, in zona Colegiului Agricol Poarta Alba

ro

26 Feb, 2010 04:03 2836 Marime text
cap_2_dreapta_poarta_alba_primar_delicoti_vasile___.jpgPrimăria comunei Poarta Albă intenţionează să construiască două blocuri de locuinţe prin ANL, în Poarta Albă Nord

Primarul comunei, Vasile Delicoti, ne-a declarat că blocurile vor fi ridicate în zona Colegiului Agricol Poarta Albă

Cele două blocuri vor avea 48 de locuinţe - garsoniere şi apartamente cu două camere. Edilul a precizat că blocurile ce vor fi construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe la Poarta Albă vor fi realizate după un proiect nou. „Este un proiect frumos şi am văzut că este în execuţie deja (n.r. în alte localităţi). Locuinţele vor fi destinate tinerilor de până în 35 de ani şi cadrelor didactice, care se încadrează în criteriile prevăzute de lege", a precizat primarul.

Un alt proiect important pentru administraţia locală din Poarta Albă este şi amenajarea parcului din zona D, spre satul Galeşu, ce va fi realizat cu fonduri de mediu. În perioada următoare, autoritatea locală va lansa anunţul de participare la licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea totală a proiectului este de 12 miliarde de lei vechi.

poarta_alba_primar_vasile_delicoti_01.jpgRecent a fost atribuit şi contractul pentru construirea unei baze sportive cu teren omologabil tip 1, la Poarta Albă. Contractul a fost încheiat de autoritatea locală pe 5 februarie, în urma desfăşurării unei proceduri de atribuire. Valoarea estimată a investiţiei a fost de 1.784.080 lei fără TVA, contractul fiind atribuit pentru 1.361.862 lei. La licitaţie s-au prezentat trei firme, oferta desemnată câştigătoare fiind cea a SC Garden Center Grup SRL, din Bucureşti. Potrivit anunţului din SEAP, criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

De asemenea, în Poarta Albă, pe str. Gării, se va mai construi şi o sală de sport şcolară cu nivel de practică sportivă competiţională locală, cu teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori. Investiţia este derulată prin Compania Naţională pentru Investiţii. Contractul de lucrări a fost atribuit la finele anului trecut SC Rico SRL din Constanţa, la procedura de achiziţie participând un număr de 12 operatori economici. Potrivit SEAP, valoarea totală finală a contractului este de 2.726.030,87 lei fără TVA, adică de peste 27 miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii