Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

ro

08 Mar, 2024 15:17 1018 Marime text
 
 
 
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Final de proces în dosarul în care procurorii din Medgidia contestă decizia de achitare primită de Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, suspectat de purtare abuzivă!
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, iar potrivit portalului instanțelor de judecată, pronunţarea în cauză a fost amânată pentru data de 25 aprilie 2024.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
 
În faza apelului, cauza se află, potrivit datelor noastre, în atenția magistraților Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Anca Florina Bîju, fostă angajată a Primăriei Poarta Albă, are calitatea de parte vătămată.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.

În continuare, instanța a decis achitarea edilului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.

Minută

Solutia pe scurt: În baza art. 296 alin. 1 C.pen. rap. la art. 396 alin. 1, 6 C.proc.pen., art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen. și Deciziile C.C.R. nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022.

Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către inculpatul D.V., ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.

Ia act că inculpatul nu solicită continuarea procesului penal. În baza art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 396 alin. 1 şi 5 C.proc.pen., art. 16 alin. 1 lit. b C.proc.pen.

Achită pe inculpatul DELICOTI A.D. pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată.

În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Celelalte cheltuieli judiciare efectuate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu apel în 10 zile de la comunicare.

Pronunţată azi, 28.06.2023, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei.

 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Robert Șerban, primarul din Eforie, achitat în primă instanță! Apelul, amânat pentru luna mai 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii