Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

ro

05 Jul, 2023 00:00 2253 Marime text
 
 
  • Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.  
  • În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.  
  • Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Prima decizie în dosarul în care Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, a fost trimis în judecată de procurorii pentru purtare abuzivă!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Anca Florina Bîju, fostă angajată a Primăriei Poarta Albă, are calitatea de parte vătămată.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.


 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 20.02.2019, în calitate de primar al comunei Poarta Albă, ar fi adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări persoanei vătămate, funcționar public în cadrul Primăriei Poarta Albă, cu ocazia unei şedinţe de lucru.
 
Prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Medgidia, definitivă prin încheierea penală a Tribunalului Constanţa, s-a constatat competenţa materială, după calitatea persoanei şi teritorială a judecătoriei în soluţionarea prezentei cauze penale, precum şi legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunându-se începerea judecăţii.
 
Judecata s-a desfășurat potrivit procedurii comune, inculpatul arătând că nu recunoaşte învinuirea ce i se aduce, conform datelor oficiale.
 
La termenul de judecată din data de 30.05.2023 instanţa a admis cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public şi a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată dintr-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1, 2 C.pen., într-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 C.pen. (raportat la injurii şi expresii jignitoare) şi o infracţiune de purtare abuzivă în formă agravată, prev. de art. 296 alin. 2 C.pen. (raportat la ameninţări), potrivit magistraților.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Judecătoriei Medgidia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!
 
Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii