Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrare gratuită şi concurs cu premii Legendarul Vasile Giuglea va da startul meciului Tomitanii Constanţa - Dinamo

ro

28 Oct, 2016 00:00 3813 Marime text


Stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa găzduieşte duminică, 30 octombrie, de la ora 13.00, meciul de rugby Tomitanii - Dinamo Bucureşti. Rezultatul acestei partide va conta atât pentru campionatul de juniori Under-20, cât şi pentru Divizia A de seniori, unde formaţia Dinamo II a înlocuit CSRTM Callatis Mangalia, retrasă din competiţie.
 
Din formaţia Tomitanilor (antrenor, Cristian Cojocaru), multiplă campioană a României şi medaliată (la nivel juvenil), fac parte numai juniori (născuţii în anii 1997 şi 1998), care evoluează pe două fronturi, în Divizia A de seniori şi în Campionatul Naţional al categoriei lor de vârstă (Under-20), în care, în stagiunea trecută, s-au clasat pe locul trei. Gazdele se pregătesc cu minuţiozitate pentru confruntarea de duminică, pe care o privesc ca pe una de gală. În acest sens, organizatorii au invitat una dintre legendele Farului să dea lovitura de începere, au realizat afişe de prezentare a meciului, iar în pauza partidei va avea loc un concurs cu premii. Intrarea la meci va fi gratuită.

„Atmosfera magică a unei mări alb-albastre”

Cel care va da lovitura de start este Vasile Giuglea (82 de ani), fost mare rugbyst (pilier) al Farului Constanţa. „Suntem onoraţi să-l avem alături de noi pe Vasile Giuglea, reprezentant al grămezii de aur a Farului. Invităm, totodată, spectatorii să vină în număr cât mai mare în tribunele stadionului, pentru a crea atmosfera magică a unei mări alb-albastre. Terenul de joc se va prezenta în condiţii foarte bune, graţie întreţinerii lunare pe care o face o firmă specializată, prin programul «Rugby-ul, sportul meu preferat», finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
Primii cinci spectatori care se vor înscrie la concursul din pauză au şansa să câştige un balon de joc cu autografele rugbyştilor de la Tomitanii. Concursul constă într-o lovitură de picior căzută de la linia de 22.

Convocaţi la Naţională

Clubul Tomitanii are doi sportivi convocaţi la lotul lărgit U-18 al României, care va efectua un stagiu de pregătire centralizată la CSS Bârlad, între 7 şi 14 noiembrie. Până acum, staff-ul tehnic al reprezentativei a stabilit 29 de jucători, urmând să fie convocat şi al 30-lea. Cei doi Tomitani sunt Florian Ciocoiu (stâlp / trăgător) şi Laurenţiu Pocovnicu (aripă), în vreme ce Constanţa este reprezentată şi de stâlpul Flavian Cuprian (de la LPS „Nicolae Rotaru”). În cantonament sunt prevăzute şi două meciuri, cu selecţionata Cehiei, care se vor disputa pe 11 noiembrie (de la ora 15.00) şi pe 13 noiembrie (de la ora 11.00), pe stadionul Fepa din Bârlad. Tinerii tricolori se pregătesc pentru participarea la Campionatul European de anul viitor.
 
Citeşte şi

16 jucători de la Tomitanii, convocaţi la Naţionale: Rugbyştii lui Cristian Cojocaru, dublu impact cu Dinamo la Constanţa (Galerie Foto)

„Nu părăseşti România, pentru că taică-tău are cazan de ţuică!”: Actorul Ilarion Ciobanu a jucat rugby la Constanţa. I se spunea „Gloaba“ (Galerie Foto)
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii