Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Hotelierul ţine lăcatul pe uşă de Paşte...Iar bulgaru’ ne goleşte litoralu’!

ro

29 Mar, 2011 12:24 782 Marime text
Vor veni turişti pe litoral de Paşte, susţin încrezători reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Aşteptările optimiste ale membrilor ANAT se leagă de-o şubredă speranţă: în acest an sărbătorim Paştele cu puţin înainte de 1 Mai şi dat fiind că există o tradiţie privind petrecerea zilei muncitoreşti pe litoral nu este exclus ca turiştii să se abată la mal de mare mai devreme, dacă vremea va fi frumoasă. Clar este că nu va ploua cu turişti. Persoanele care aleg să sărbătorească Paştele pe litoral vor sosi în unităţile hoteliere cu program permanent. Cât priveşte hotelurile cu program sezonier acestea vor menţine lacătul pe uşă. Potrivit preşedintelui ANAT Regiunea Sud-Est, Cristian Bărhălescu, doar câteva dintre hotelurile cu program sezonier vor deschide special pentru cele câteva zile de Paşte în speranţa că vor veni turiştii.

Moloz pe proprietatea teraselor

Sunt pregătite staţiunile să-i primească pe turişti de Paşte? Cu o lună înainte de sărbătoarea creştină, molozul este la el acasă în staţiunea Mamaia, domnind pe proprietatea teraselor lăsate de izbelişte de către administratori. Atât la „Casa Ţărănească" aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, cât şi la cârciuma „New Orient", situată în centrul staţiunii sunt mormane de deşeuri de zici că s-a mutat groapa de gunoi pe perimetrul lor. Moloz, cartoane, celofane, pet-uri sunt prezente în curtea celor doi birtaşi. La „New Orient" chiar şi o saltea este uitată pe proprietatea terasei care cel mai probabil serveşte de pat oamenilor fără adăpost ce... şi-au găsit culcuş tocmai în mijlocul staţiunii. „Două-trei astfel de cazuri pot afecta iremediabil imaginea oricărei staţiuni. Autorităţilor publice locale şi centrale ar trebui să le fie permis să intervină prin amendarea proprietarilor şi chiar prin obligarea acestora de a vinde sau a închiria locaţia", a comentat Bărhălescu.

Constănţenii pleacă la bulgari

Unde petrec constănţenii Paştele? Dacă aleg să nu stea acasă, preşedintele ANAT Regiunea Sud-Est susţine că ei pleacă cu precădere la greci şi bulgari. La bulgari sunt preferate următoarele destinaţii: Nisipurile de Aur, Nessebar, Sunny Beach, iar vizate sunt hotelurile de 4-5 stele. Cel mai solicitat pachet este cel din staţiunea Constantin şi Elena din Varna unde la un hotel de 4 stele petrecerea a trei nopţi în regim all-inclusive ajunge la 86 de euro/persoană, preţ în care este inclusă şi masa festivă. Dacă constănţenii aleg litoralul bulgar nu este exclus ca şi ceilalţi români să procedeze la fel, cu toată speranţa agenţiilor de turism de a-i vedea pe conaţionali pe litoralul românesc. Motivul? La bulgari o zi într-un hotel de 4-5 stele cu toate facilităţile regimului all-inclusive ajunge la 29-30 euro/noapte/persoană în perioada pascală. La noi pe litoral, aceleaşi pachet fără facilitatea all-inclusive depăşeşte cu mult preţul practicat de bulgari. Să luăm exemplul, Hotelului „Del Mar" din Mamaia (hotel de patru stele) ce oferă cazare 2 nopţi cu mic dejun inclus şi cină festivă pentru... 110 euro/persoană. Cu aceeaşi bani în Bulgaria un român petrece all-inclusive patru zile, într-un mediu civilizat, curat, unde mormanele de gunoaie sunt acolo unde trebuie să se afle - la groapa de gunoi!

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii