Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suplimente salariale pentru angajatii CJC

ro

15 Feb, 2010 04:26 2656 Marime text
cjc_sal_des.jpgAngajaţii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa vor beneficia de o mărire neaşteptată de salariu, într-un an de criză cum este 2010. De această mărire însă, va beneficia doar o parte din personal.

Creşterea salarială va fi aprobată în şedinţa CJC de miercuri. Este vorba despre proiectul de hotărâre cu numărul 55 de pe ordinea de zi a şedinţei. Potrivit iniţiativei, suplimentele salariale se acordă începând cu 01.01.2010. Mărirea salarială este justificată în expunerea de motive a proiectului prin faptul că prin Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice s-a creat cadrul legal prin care, la propunerea ordonatorului principal de credite, consiliile judeţene post acorda suplimente salariale funcţionarilor publici egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale. Condiţia este ca veniturile proprii ale bugetului judeţean, exclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, în trimestrul sau anul anterior de calcul, să fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autorităţile executive, deliberative şi aparatul de specialitate al consiliului judeţean. Cu alte cuvinte, dacă CJC are de unde, poate mări salariile, în baza legii. „Având în vedere faptul că veniturile proprii ale bugetului judeţean pe anul 2009, sunt mai mari decât cheltuielile cu personalul efectuate în anul 2009 pe toate capitolele de cheltuieli şi ţinând cont că aceste suplimente salariale nu sunt considerate drepturi câştigate, ci se acordă în fiecare exerciţiu bugetar prin hotărâre de consiliu judeţean în limita fondurilor disponibile în buget. Consider proiectul de hotărâre ca fiind legal, oportun şi propun aprobarea lui în forma prezentată", precizează iniţiatorul proiectului - preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Trebuie precizat că angajaţii aparatului de specialitate mai beneficiază şi de sporuri, conform contractului colectiv de muncă.

Secretarul judeţului, arhitectul şef şi directorii, principalii beneficiari

Revenind la suplimentele salariale acordate începând cu 01.01.2010, menţionăm că de cea mai consistentă mărire va beneficia secretarul judeţului, Mariana Belu: 346 lei. Arhitectul şef şi directorii generali din cadrul CJC vor lua în plus la salariu câte 203 lei, directorii generali adjuncţi şi directorii câte 197 lei, şefii de serviciu - 170 lei, şefii de birou - 164 lei, iar consilierii, inspectorii, consilierii juridici şi auditorii gradul I, treapta de salarizare 1, vor lua câte 131 lei. Pentru restul personalului, suplimentul scade sub 100 lei, în cazul unora creşterea fiind nesemnificativă sau chiar inexistentă. Iată câteva exemple. Referenţii de specialitate asistenţi, gradul II, treapta de salarizare 2, vor avea în plus la salariu doar 5 lei, în timp ce referenţii asistenţi, gradul III, treapta de salarizare 2 şi 3, vor fi plătiţi cu doar 2 lei în plus. Sunt însă şi angajaţi care nu vor beneficia de nici un leu în plus faţă de salariul existent. Astfel, cei care nu vor prinde suplimentarea sunt: consilierii, inspectorii, consilierii juridici şi auditorii debutanţi, referenţii de specialitate debutanţi, referenţii debutanţi şi referenţii principali de grad III, treapta de salarizare 1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • romanica 15 Feb, 2010 11:58 Informati-va corect, inainte sa scrieti!!!! Veti afla ca salariile functionarilor din CJC s-au diminuat cu 50%! Luptele politicienielor se traduc in scaderea nivelului de trai al unor oameni care nu au legatura cu politica. Mi-e o sila...Iar prostii care va citesc, chiar cred ineptiile voastre!