Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refuz dublu pentru conservatori

ro

29 Oct, 2007 00:00 1075 Marime text
1193596404.jpg

Partidul Conservator si-a lansat, ieri, la Sala Palatului, candidatii pentru Parlamentul European, dar si o propunere de colaborare cu PSD si PNL.

Actiunea a avut loc in cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului National al formatiunii. La eveniment au participat peste 3.000 de delegati. Lucrarile Consiliului National al PC au fost conduse si moderate de prim-vicepresedintele partidului, Dan Ioan Popescu. Presedintele PC, Dan Voiculescu, si-a sfatuit colegii de partid sa demareze un plan comun de actiune cu PSD si PNL, dar a evitat sa foloseasca termenul de alianta. Organizatia judeteana PC Constanta a fost reprezentata de o delegatie formata din 80 de persoane in frunte cu presedintele interimar, Gheorghe Martin. Reamintim ca filiala PC de la malul marii are doi candidati - Emanuela Gavrila si Costin Rasauteanu, insa niciunul nu a prins un loc eligibil. Potrivit lui Martin, sloganul PC va fi "Afirma-te romane!". "Lucrarile CN al PC s-a finalizat cu asumarea participantilor a zece angajamente", a precizat liderul de la Constanta. Numai ca, majoritatea angajamentelor s-ar potrivi mai degraba unei campanii premergatoare alegerilor parlamentare interne, vizeaza aspecte sociale si nu reprezinta noutati pentru alegatori. Chiar daca nu vom asista la o prezentare a eurocandidatilor PC la Constanta, in data de 17 noiembrie este asteptat la mal de mare Irinel Popescu, personalitate medicala ce spera obtinerea unui mandat de europarlamentar.

PC, un partener neserios

Cat priveste propunerea facuta de Dan Voiculescu, lideri judeteni ai celor doua formatiuni politice vizate sunt retinuti si chiar neinteresati de elaborarea unui plan comun de actiuni premergatoare europarlamentarelor. Secretarul general al organizatiei judetene PSD Constanta, Petre Stanca, este sceptic dupa experienta traita de social-democrati in toamna anului 2004. "Pentru ce sa actionam in comun, sa-i bagam in PE asa cum am facut in urma cu trei ani?", se intreba retoric liderul PSD Constanta. In opinia lui Stanca, o colaborarea PSD-PC pentru europarlamentare nu e posibila si nici nu ar fi necesara. "Nu vad rostul. Nu e un partid care sa reprezinte ceva, cel putin la nivel judetean, si nici nu-i un partener serios", a conchis secretarul general al PSD Constanta. "O colaborarea PNL-PC este tardiva. Suntem deja in campanie electorala pentru scrutinul europarlamentar", este de parere si presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir. Liderul liberal a subliniat ca, fiecare formatiune are propriul electorat, si ar fi dificil de influentat in vreun fel optiunile alegatorilor. "Unicul demers comun ar putea viza mobilizarea electoratului in sensul prezentarii la urne in ziua votului", a adaugat Gheorghe Dragomir.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii