Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Vasile Balaican nu scapă de controlul judiciar

ro

13 Sep, 2017 00:00 1923 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis, ieri, menţinerea sub control judiciar a lui Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Vasile Balaican a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Balaican este acuzat de trafic de influenţă. Tot în prezenta cauză, Răzvan Dimoftache a fost deferit Justiţiei pentru cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi, respectiv, 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Într-o altă cauză, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată în dosarul cărnii aparent alterate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii