Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:58 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din procuror, inculpat Vasile Balaican rămâne sub control judiciar

ro

03 Aug, 2017 00:00 1150 Marime text
Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanţa şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 septembrie, ora 12.00, în vederea audierii martorilor.
 
Vasile Balaican a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.
 
Balaican este acuzat de trafic de influenţă. Tot în prezenta cauză, Răzvan Dimoftache a fost deferit Justiţiei pentru cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi, respectiv, 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Într-o altă cauză, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată în dosarul cărnii aparent alterate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii