Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful DNA Constanţa, Sorin Constantinescu, recuzat în instanţă de fostul procuror Vasile Balaican (rechizitoriu)

ro

18 Mar, 2017 00:00 2345 Marime text
Maria Uzună, din Curtea de Apel Constanța, a amânat pentru data de 20 martie cauza privind verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii controlului judiciar în dosarul în care Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.
 
Vasile Balaican a fost „lucrat“ de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Ieri, Balaican a formulat o cerere de recuzare privindu-l pe procurorul Sorin Constantinescu, însă solicitarea i-a fost respinsă ca nefondată.
 
În rechizitoriul întocmit, Sorin Constantinescu, procuror-şef al DNA Constanţa, arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro, respectiv 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul
Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache o soluţie favorabilă“.
 
Tot din rechizitoriu mai reiese că, în timpul unei percheziţii domiciliare efectuate în dosarul cărnii aparent alterate, s-a găsit un hard extern.
 
Cum a „căzut“ fostul procuror Vasile Balaican (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii