Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Balaican, față în față cu judecătoarea Maria Uzună

ro

17 Mar, 2017 10:57 1255 Marime text

Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, se va afla, astăzi, în fața judecătoarei Maria Uzună, din Curtea de Apel Constanța. Astăzi se va discuta măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv controlul judiciar. 
 
Vasile Balaican a fost trimis în judecată de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.                        

În rechizitoriul întocmit, Sorin Constantinescu, procuror-şef al DNA Constanţa, arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro, respectiv 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul
Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache o soluţie favorabilă“.
 
Tot din rechizitoriu mai reiese că, în timpul unei percheziţii domiciliare efectuate în dosarul cărnii aparent alterate, s-a găsit un hard extern.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii