Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:58 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea nu este definitivă Procurorul Vasile Balaican a fost condamnat azi la doi ani de închisoare cu supraveghere. Răzvan Dimoftache a primit şase ani şi şase luni de închisoare

ro

23 Feb, 2018 15:18 1703 Marime text
Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost condamnat azi la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, pentru trafic de influenţă.

„Dispune ca pe durata termenului de supraveghere, condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a.) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b.) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c.) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d.) să comunice schimbarea locului de muncă; e.) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
„Impune condamnatului obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 (nouăzeci) de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Comunei Lumina, Judeţul Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 alin. 1,4 C.p. în referire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, a neexecutării obligaţiilor ce îi revin sau săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. Dispune confiscarea sumei de 500 (cinci sute) euro de la inculpatul Balaican Vasile. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Balaican Vasile. Dispune obligarea inculpatului Balaican Vasile la plata sumei de 5000 (cinci mii) lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat“, potrivit minutei judecătoreşti.

Răzvan Dimoftache a fost deferit Justiţiei pentru cumpărare de influenţă. El a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă.

„Revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 178/01.04.2008 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 1630/118/2007, definitivă prin decizia penală nr. 4187 din data de 17.12.2008 şi dispune executarea în întregime a pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, alăturat pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză. În final, inculpatul Dimoftache Răzvan execută pedeapsa rezultantă de 6 (şase) ani şi 6 (şase) luni închisoare, în regim de detenţie“, potrivit minutei judecătoreşti.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi, respectiv, 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.

Decizia a fost luată de Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Într-o altă cauză, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată în dosarul cărnii aparent alterate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii