Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Vasile Balaican rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

21 Mar, 2017 00:00 1151 Marime text
Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată ieri de Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Vasile Balaican a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, dosarul său fiind instrumentat de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.
 
De menţionat că, zilele trecute, Vasile Balaican a formulat o cerere de recuzare privindu-l pe procurorul Sorin Constantinescu, însă solicitarea i-a fost respinsă ca nefondată.
 
La data de 15 aprilie 2016, DNA Constanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Pe data de 31 mai 2016, Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Tot în prezenta cauză, Răzvan Dimoftache a fost deferit Justiţiei pentru cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 euro şi respectiv 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Într-un alt dosar, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată în dosarul cărnii aparent alterate.

Citeşte şi: 

Exclusiv
Carne cu mâzgă, ştearsă cu apă şi oţet. Cârnaţi înverziţi, spălaţi cu detergent. Pe fir a intrat şi DNA Constanţa (galerie foto)


EXCLUSIV! Interceptări
„Carnea era ţinută la vânzare până se învechea. Se afuma şi era adusă din nou la raft“


Cum a „căzut“ fostul procuror Vasile Balaican (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii