Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:06 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost procuror din Constanţa, sub control judiciar

ro

14 Jun, 2017 00:00 1491 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa s-a decis ca Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, să rămână sub control judiciar. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 1 august.
 
Vasile Balaican a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, dosarul său fiind instrumentat de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.
 
Balaican este acuzat de trafic de influenţă. Tot în prezenta cauză, Răzvan Dimoftache a fost deferit Justiţiei pentru cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi, respectiv, 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Într-un alt dosar, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată în dosarul cărnii aparent alterate.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii