Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cât a fost notat președintele Curții de Apel Constanța la interviul pentru Înalta Curte. Ce note au luat ceilalți

ro

13 Dec, 2019 00:00 1958 Marime text

Înscris în cursa pentru un post la Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătorul Marius Cristian Epure, în prezent președinte al Curții de Apel Constanța, a fost declarat respins la interviul susținut în fața forului superior al magistraților. Epure a fost notat cu 29,20, fiind al doilea cel mai mic punctaj mediu obținut, imediat după media sa fiind ultima clasată, de 21,90.


Ca o paranteză, este de menționat că aceasta nu a fost prima încercare a judecătorului Epure de a promova la Înalta Curte de Casație și Justiție, acesta fiind declarat respins și în anii 2010 – 2011.


Imediat după interviul susținut de președintele Curții de Apel Constanța în fața Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a urmat vicepreședintele instanței constănțene, respectiv judecătoarea Eleni Cristina Marcu. Aceasta s-a descurcat mai bine decât superiorul său ierarhic, fiind notată de comisia de examinare cu un punctaj mediu de 35,00 și declarată admisă.


Astfel, unul din cele două posturi de la Secția Penală a Curții Supreme îi va reveni, cel mai probabil, judecătoarei Eleni Cristina Marcu.
Cel de-al doilea candidat declarat admis în urma interviului este judecătoarea Elena Barbu, președintele Curții de Apel Brașov. De altfel, aceasta a primit cel mai mare punctaj la interviu, fiind notată cu 48,70.
 

Notele celorlalți candidați


În afară de judecătorii Epure, Marcu și Barbu, au mai fost intervievați de Secția pentru judecători a CSM și magistrații Marian Mircea Aur (notat cu 34,80), Mircea Mugurel Șelea (34,70) și Daniel Cristian Ursulescu (21,90). Și acești candidați au fost declarați respinși în urma interviului.


În ce privește Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru care se luptau trei judecători, este de menționat că toți cei trei candidați au fost respinși de către comisia de examinare. Astfel, magistratul Marian Bratiș a fost notat cu 23,80, judecătoarea Mariana Nicoleta Nanea Paraschiv a primit 20,20, iar judecătoarea Carmen Mihaela Negulescu a fost notată cu 22,10.


În cursul zilei de ieri au fost intervievați de Secția pentru judecători a CSM alți 19 judecători din țară, toți fiind candidați pentru un post la Înalta Curte de Casație și Justiție a României – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Interviurile au început dimineața, în jurul orei 9.30 și au durat până seara târziu.
După centralizarea tuturor rezultatelor, vor fi publicate rezultatele finale pentru toate secțiile Înaltei Curți pentru care fuseseră scoase la concurs posturi de execuție.


Citește și:

Judecătorii Epure şi Marcu, evaluaţi profesional pentru Curtea Supremă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii