Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători pentru Valentin Vrabie, condamnat cu executare în primă instanță! Primarul din Medgidia, așteptat la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

ro

13 Sep, 2023 17:00 9863 Marime text
 
 
 
  • Joi, 14 septembrie 2023, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen în complet de divergență în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat în primă instanță la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. 
  • Amintim că prin Hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022 (ce poate citită integral accesând secțiunea Documente), Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
  • Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la Curtea de Apel Constanța.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, este așteptat joi, 14 septembrie 2023, la Curtea de Apel Constanța, unde va avea loc un nou termen (primul în complet de divergență) în dosarul în care edilul a fost condamnat în primă instanță la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.  
 
Conform datelor oficiale, dosarul se va afla în atenția unui complet de continuitate alcătuit din judecătorii Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Inițial, completul de judecată (C3A) a fost format din judecătorii Ileana Anastasiu și Marius Cristian Epure, iar la jumătatea lunii august 2023 ar fi trebuit să pronunțe o decizie definitivă în acest dosar.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a repus cauza pe rol pentru rejudecarea apelului în complet de divergenţă și a fost fixat termen la 14 septembrie 2023.
 
Completul de divergenţă este format din completul iniţial investit cu soluționarea dosarului – care atunci când nu ajung la o decizie comună – apelează la un al treilea coleg judecător.
 
În cazul dosarului primarul din Medgidia, al treilea magistrat din complet este Ștefania Pîrlogea.
 
Într-un alt complet, Ștefania Pîrlogea are în atenție apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), au fost achitați în primă instanță, de Tribunaluli Constanța, pe motiv că faptele imputate de procurorii DNA nu sunt prevăzute de legea penală.
 
În trecut, în atenția Ștefaniei Pîrlogea s-au mai aflat George Daniel Papari, fost director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), acuzat de DNA de luare de mită, dar și Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Ştefania Pîrlogea este absolventă a Institutului Naţional al Magistraturii, ea promovând examenul de capacitate organizat în perioada 5 august - 13 decembrie 2011.
 
Magistratul a fost numit judecător la Judecătoria Constanţa prin decret prezidenţial semnat de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la data de 6 februarie 2012.
 
Nu este de trecut cu vederea pentru faptul că în luna iulie 2023, judecătorul Marius Cristian Epure a dorit să se retragă din completul, magistratul formulând o cerere de abținere, care, potrivit portalului instanțelor de judecată, a fost respinsă.
 
Oficial!
 

12.07.2023
Ora estimata: 9:00
Complet: Complet Incidente Procedurale
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art.68 Cod procedură penală raportat la art. 64 alin. (1) lit. f Cod procedură penală, Respinge declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Marius-Cristian Epure în dosarul penal nr. 4316/256/2020 al Curţii de Apel Constanţa. Fără cale de atac. Pronunțată astăzi, 12 iulie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin.(1) cod procedură penală. Document: Încheiere – abţinere    12.07.2023

 
Amintim că prin Hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022 (ce poate fititiă integral accesând secțiunea Documente), Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivarea instanței în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii