Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

ro

02 Nov, 2023 10:28 2108 Marime text


Judecătorul Marius Cristian Epure, fostul președinte al Curții de Apel Constanța, iese la pensie!
 
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri, 1 noiembrie 2023, decretul privind eliberarea magistratului din funcție, prin pensionare.
 
Anterior, cererea magistratului constănțean privind pensionarea a fost aprobată cu unanimitate de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în ședința din 18 octombrie 2023.
 
În prezent, magistratul Marius Cristian Epure își desfășoară activitatea în cadrul Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel.
 
Printre dosarele mediatizate aflate în atenția magistratului se află cel în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual, cel privind achitarea definitivă a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, dar și cauza în care s-a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Gigi Christian Chiru (fost senator), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 cod penal, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Judecătorul Marius Cristian Epure a fost președintele Curții de Apel Constanța în perioada 1 ianuarie 2019 – 1 ianuarie 2022, fiind numit prin HCSM 1534/2018, în urma promovării concursului pentru funcția de conducere.
 
Ulterior expirării mandatului său, președintele Curții de Apel Constanța a devenit magistratul Alina Gabriela Jurubiță, inițial delegată de post de către Secția pentru Judecători a CSM, iar apoi câștigând, la rândul său, concursul pentru funcția de conducere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CSM organizează examenul de capacitate pentru judecătorii și procurorii stagiari
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii