Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa are un nou inspector şcolar general adjunct, iar Casa Corpului Didactic, director

ro

13 May, 2015 00:00 7142 Marime text
Luni, 11 mai, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a avut loc concursul pentru ocuparea celor două funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi a funcţiei vacante de director al Casei Corpului Didactic Constanţa.
 
Pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, şi-au depus dosarele patru cadre didactice: inspectorul şcolar pentru dezvoltarea resursei umane, prof. Gabriela Bucovală, inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane, prof. Alina Codreanu, prof. Isabela Marcu, de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, şi prof. Sorin Mihai, de la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction“ Mangalia. Pentru ocuparea funcţiei vacante de director al Casei Corpului Didactic Constanţa şi-au depus dosarele prof. dr. Andreea Artagea, de la Liceul Teoretic „George Călinescu“, şi prof. Sorina Plopeanu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.

Doi candidaţi constănţeni admişi, trei retraşi şi unul respins

Potrivit rezultatelor afişate, Gabriela Bucovală a obţinut calificativul „admis“, ea devenind astfel inspector şcolar general adjunct. Cât priveşte funcţia de director al Casei Corpului Didactic Constanţa, aceasta i-a revenit Sorinei Plopeanu, profesor la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, care a obţinut calificativul „admis“.
 
Inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane prof. Alina Codreanu şi prof. Sorin Mihai, de la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction“ Mangalia, înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, s-au retras din examen.
 
Prof. Isabela Marcu, de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, înscrisă în cursa pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, a primit calificativul „respins“, iar prof. dr. Andreea Artagea, de la Liceul Teoretic „George Călinescu“, care şi-a depus dosarul pentru ocuparea funcţiei vacante de director al Casei Corpului Didactic Constanţa, s-a retras din examen.
 
Reprezentanţii ISJ Constanţa au precizat că Ministerul Educaţiei va stabili cine va ocupa, cu delegaţie, cea de-a doua funcţie de inspector şcolar general.

Cine este Gabriela Bucovală 


Gabriela Bucovală s-a născut pe 27.06.1966. A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică. Ocupă, în prezent, funcţia de inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane, în cadrul ISJ Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere completate în anul 2014, Gabriela Bucovală nu deţine terenuri, imobile sau maşini. În anul fiscal 2013, a câştigat 36.796 de lei de la ISJ Constanţa. „A fost un examen serios, bine structurat. A fost nevoie de foarte multă muncă pentru a şti răspunsurile corecte. În calitate de inspector şcolar general adjunct, voi continua proiectele începute de echipa Inspectoratului Şcolar Constanţa“, ne-a spus prof. Gabriela Bucovală.

Cine este Sorina Plopeanu


Profesor titular la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Sorina Plopeanu este director al Casei Corpului Didactic Constanţa, cu delegaţie, din 5 septembrie 2012. „A fost un examen serios, cu
o bibliografie destul de consistentă: Legea învăţământului, legislaţie, metodologie, management administrativ. Examenul a constat în trei probe: o probă scrisă, evaluarea CV-ului şi interviul prin care a fost analizată oferta de management a candidatului pentru următorii patru ani“, ne-a dezvăluit prof. Sorina Plopeanu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii