Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de geografie dedicat liceelor tehnologice și vocaționale din Constanța

ro

07 May, 2023 12:21 1250 Marime text
Sursa foto: ISJ Constanța

În data de 6 mai, 83 de elevi constănțeni și-au exersat cunoștințele și competențele geografice în cadrul unui concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
 
Concursul s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” și a fost dedicat elevilor din unități de învățământ vocaționale și tehnologice.
 
Denumirea concursului este: „Pământul – planeta vieții”, ediția a XI-a.
 
Concursul a avut trei secțiuni:
  • Proba scrisă – concurs de cultură generală geografică, cu subiecte adaptate programei școlare. La această secțiune s-au înscris 53 elevi pentru cele patru niveluri IX-XII.
  • ,,Frumuseţile naturii prin ochii copiilor ” se numește secţiunea de artă fotografică – elemente din orizontul local. La această secțiune s-au înscris 23 elevi cu cu 41 lucrări.
  • „Tipuri genetice de relief în Dobrogea” este tema secțiunii de proiect geografic (prezentare power point / film) - elemente din orizontul local. Aici au concurat 7 proiecte.
 
„Dacă la proba de cultură generală geografică au fost evaluate cunoștințe și competențe geografice cu caracter general, referitoare la geografia generală sau națională, la probele privind orizontul local s-au evaluat competențele artistice și cunoștințele geografice despre Dobrogea.
 
Scopul concursului a fost acela de a motiva elevii pentru studiul geografiei şi studiul orizontului local, de a-i încuraja să descopere natura, să descopere mediul geografic caracteristic regiunii în care trăiesc”, explică cei de la ISJ Constanța, într-o postare pe pagina de Facebook.
 
La competiție au participat, la toate cele trei secțiuni, un total de 83 de elevi din șapte licee tehnologice și vocaționale din județul Constanța.
 
Citește și:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii