Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

ro

01 Apr, 2024 10:35 525 Marime text
Foto: ISJ ConstantaÎn perioada 27-29 martie 2024 Constanța a fost gazda Concursului Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România”, concurs ce a ajuns la cea de a VI- a editie.

Conform selecției Ministerului Educației, la competiție au participat 32 elevi din județele Constanța, Tulcea, Ilfov si municipiul București.

Au fost premiați 18 elevi din județele amintite, în cadrul celor 4 secțiuni ale concursului. Festivitatea de premiere a avut loc la Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța. Premiile au fost acordate de Ministerul Educației si Uniunea Democrată Turcă din România.

La eveniment au participat: Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai, Subprefect Șenol Ali, Subsecretar de Stat al Departamentului de Relații Interetnice- Dincer Geafer, Ambasadorul Republicii Turcia Turkiye la București- Ozgur Kivanç Altan, Consulul General al Republicii Turkiye la Constanța- Emre Yurdakul, Muftiul Cultului Musulman din România- Iusuf Murat, Decanul Facultătii de Istorie din cadrul Universitătii “Ovidius” din Constanța- conf.univ.Dr. Emanuel Plopeanu, consilier- Direcția Minorități din cadrul Ministerului Educației- prof.dr. Vildan Bormambet, președintele Uniunii Democrate a Turcilor din România- ing. Fedbi Osman.

Elevii au fost felicitați și de către reprezentanții Ambasadei Republicii Turkiye, în persoana doamnei consilier pe probleme de educație, coordonatorul Agentiei de Coordonare și Cooperare TiKa, directorul Centrului Cultural Yunus Emre, reprezentanții Fundației Maarif, precum și Inspector Școlar General Adjunct prof. Loredana Manolache și Inspector Școlar General Adjunct prof.dr. Daniela Stan.

Festivitatea de premiere a cuprins momente artistice deosebite, oferite de ansamblurile UDTR -Șirinler și Delikanlilar.

Citește și: 

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii