Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine anchetează dispariţia banilor din casieria Universităţii „Ovidius“?

ro

30 Mar, 2017 00:00 5746 Marime text
La începutul lunii, vă semnalam o nouă şi gravă problemă cu care se confruntă Universitatea „Ovidius“ din Constanţa (UOC).
 
Este vorba despre o dispariţie de bani din casieria centrală a instituţiei. Mai exact, cel puţin 180.000 de lei nu sunt de găsit.
Sursele noastre ne-au precizat că Luminiţa Ştefan, casiera bănuită de furt, este cercetată de o comisie de anchetă internă. Din declaraţiile purtătorului de cuvânt al UOC, Valentin Vanghelescu, aceasta ar fi recunoscut furtul din gestiune doar al sumei de 12.000 de lei, pe care, de altfel, i-ar fi restituit.
 
Pe perioada anchetei, fosta casieră a fost detaşată la tipografia instituţiei. Femeia este angajată a UOC de zece ani, însă lucrează la casieria centrală de la sediul de pe bulevardul Mamaia din anul 2013.
 
Deoarece sumele care lipsesc din casieria Universităţii nu sunt de găsit, iar valoarea acestora a început să crească, după ce au fost luate la puricat documentele contabile din 2013 şi până în prezent, Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a aprobat, recent, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind desemnarea Comisiei de cercetare disciplinară prealabilă pentru faptele sesizate prin referatul nr. 2760 din 22.02.2017, cu următoarea componenţă: preşedinte - ing. Laurenţiu Sîrbu, director general administrativ, şi membrii cj. Loredana Dan - director juridic, ec. Constantin Popescu - director resurse umane şi sc. Mariana Ianuş -şef Birou Contabilitate. Din comisie s-a recuzat ec. Mariana Atanasie - director economic, care, la rândul său, trebuie să pună la dispoziţia comisiei o serie de documente.
 
Preşedintele Comisiei de cercetare disciplinară, ing. Laurenţiu Sîrbu, ne-a precizat că săptămâna viitoare comisia va prezenta un raport final. „Am finalizat audierile tuturor persoanelor vizate. Mai avem de analizat o notă de relaţie, pe care trebuie să ne-o pună la dispoziţie directorul economic. Săptămâna viitoare vom prezenta raportul final al comisiei“, a precizat Sîrbu. Vom reveni însă cu amănunte cu privire la acest subiect.

Citeşte şi: 

180.000 de lei lipsă în casieria centrală a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa
Casiera și-a recunoscut vina. Se fac cercetări pentru stabilirea prejudiului 

 
Delapidarea de la Universitatea „Ovidius“ a ajuns în atenţia instituţiilor abilitateCasiera bănuită de furt, „audiată“ la sediul de pe Mamaia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii