Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii Sindicatului „Ovidius” din muzeele din Constanța nu vor participa la Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, care vor avea loc în data de 18 mai!

ro

23 Apr, 2024 22:11 577 Marime text







 
Începând cu anul 2005, în ziua de 23 aprilie, România sărbătorește Ziua Bibliotecarului și  Ziua internațională a cărților și a drepturilor de autor.
 

„Astăzi, ca în fiecare an, angajații din biblioteci au pregătit publicului activități distractive și educative, dovedindu-și dedicarea, pasiunea și profesionalismul”, spun reprezentanții din Sindicatul „OVIDIUS” al lucrătorilor din muzee Constanța.

 
Simultan, a avut loc ședința Consiliului Economic și Social, pe ordinea de zi a căreia nu s-a găsit ordonanța care ar trebui să stopeze discriminările salariale pentru sărbătoriții de astăzi și angajații din muzee, se plâng aceștia.
 

„Așadar, în timp ce unii au muncit pentru a aduce zâmbete publicului larg, dar mai ales copiilor, alții au răsplătit aceste eforturi cu o indiferență care se traduce prin umilire, sfidare și bătaie de joc.”, mai adaugă sindicaliștii.
 

Pentru că sunt sătui de a fi dați la o parte de pe lista priorităților guvernanților și de a fi victime ale minciunilor acestora, membrii Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța, angajați ai Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, ai Muzeului de Artă Populară Constanța și ai Muzeului de Artă Constanța, declară că nu vor participa la organizarea evenimentelor Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, care vor avea loc în data de 18 mai.
 
În schimb, îi puteți găsi, în aceeași zi, în Piața Victoriei din București, începând cu ora 17:00.
 

„Acolo, veți avea ocazia să cunoașteți oameni de cultură, profesioniști pregătiți să vă împărtășească din experiența lor și specialiști a căror activitate modelează caractere și construiește cariere”, specfică sursa citată.

 
Alături de celelalte sindicate afiliate Federației „CulturMedia” și CNS Cartel Alfa, Sindicatul „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța îndeamnă la solidaritate, invitând toți lucrătorii din muzee, biblioteci și alte instituții de cultură, de spectacole și învățământ, precum și publicul larg, să participe la protestul organizat în data de 18 mai.
 

„Încheiem prin a le transmite colegilor bibliotecari că o parte a succesului nostru ca specialiști li se datorează și că le dorim sănătate, putere de muncă și cât mai multe motive pentru a zâmbi”, conchide sursa.

 
Citește și
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii