Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu George Cuşa, fost deţinut politic, supravieţuitor al "experimentul Piteşti" Tema discutiei - „ Îngeri şi demoni în temniţele comuniste "

ro

11 Apr, 2011 23:57 13354 Marime text
interviul online cu george cusa fost detinut politic supravietuitor al experimentul pitesti tema discutiei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius caramiciu 25 Mar, 2017 00:39 Domnul Cusa, unchiul meu a fost Gheorghe Caramiciu (impuscat de sirbi).Va rog sa imi spuneti cum pot sa fac contact cu dumneavoastra ca sa va intreb daca la-ti cunoscut si dace el este present in orice fotografie. Multumesc frumos.Marius caramiciu
  • c. neagoe 19 May, 2011 12:54 De cata decenta poate da dovada acest OM . Foarte multi dintre noi stim la ce umilinte ati fost supusi . Poate este bine ca nu ne spuneti . Faptul ca nu apar mii de comentarii in urma interviului dumneavoastra , arata ignoranta , lipsa de consideratie( am fost delicat )a acetui popor , caruia apartinem si care NU ARE MEMORIE ! Pacat , ne meritam soarta .
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 14 Apr, 2011 11:20 deocamdata Jurnal de Pribegie poate fi gasita la biblioteca de la Curtea Brincoveneasca dar azi sau maine o sa iau legatura cu Pravalia cu Carti.
  • Macovei 13 Apr, 2011 20:17 multa sanatate domnului Cusa.
  • Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti 13 Apr, 2011 18:46 Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti ia act cu îngrijorare de presiunile fără precedent care s-au făcut la adresa Bisericii Ortodoxe Române în vederea smulgerii unei reacţii de condamnare a unor aspecte ale istoriei noastre naţionale legate de Mişcarea Legionară. Considerăm că atât atitudinea Patriarhiei, cât şi cea a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care pentru moment au evitat a se conforma acestor presiuni, constituie expresia curată a conştiinţei celor care, prin voia lui Dumnezeu, cârmuiesc destinele Bisericii Ortodoxe Române. Facem pe această cale un apel la demnitate şi la statornicie din partea păstorilor noştri, asigurându-i că numai astfel trupul Bisericii – ierarhi, clerici, monahi şi laici – va rămâne unit întru adevărul credinţei.
  • Ce parere aveti? 13 Apr, 2011 18:44 Atunci cand premierul a facut armata la trupele de secu, presedintele a conlucrat iar din partidul de guvernamant se poate forma cel putin un batalion de fost ofiteri secu la ce mai se poate astepta un fost detinut politic. Mai poate spera sa traiasca pana vine un guvern de dreapta (nu aripa fsn) la conducere.
  • Coman 13 Apr, 2011 18:42 Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Constanţa avea, la constituire, în 1990, peste 3.000 de membri foşti deţinuţi politici. Acum numărul membrilor este de până în 2.500, peste 1.000 din ei fiind urmaşi ai foştilor deţinuţi politici, iar o parte importantă fiind constituită din foştii strămutaţi. Acum au mai rămas în Constanţa în jur de 100 de foşti deţinuţi politici si nici ei nu sunt respectati cum se cuvine. Rusine autoritatilor.
  • Ionel 13 Apr, 2011 18:34 Multa sanatate domnului Cusa. Am tot respectul pentru oamenii ca dumnealui.