Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu col. în retragere Remus Macovei, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate s-a terminat, Tema discuţiei a fost "Scandalul pensiilor militare e politic"?

ro

25 Jan, 2011 12:18 6344 Marime text
interviul on line cu col in retragere remus macovei presedintele sindicatului cadrelor militare disponibilizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PANI HACITIN 10 Feb, 2011 20:39 doresc să vă spun că dumneavoastră sunteţi cel care minţiţi în faţă poporul român atunci când spuneţi că militarii care au trecut în rezervă începând cu 1998 până în 2009 au trecut în rezervă pentru că au vrut ei. Nu, domnule preşedinte! În majoritatea lor covârşitoare, au trecut în rezervă pentru că au fost daţi afară, pentru că ţara le-a cerut-o şi, în condiţiile create de ţara lor, chiar dacă au făcut rapoarte pentru că aşa le-au spus cadriştii să facă: dacă nu făceau rapoarte, ar fi fost daţi afară oricum, pierzând, însă – vă citez – şi „miliardul“;
  • PANI HACITIN 10 Feb, 2011 20:22 doresc să vă spun că dumneavoastră sunteţi cel care minţiţi în faţă poporul român atunci când spuneţi că militarii care au trecut în rezervă începând cu 1998 până în 2009 au trecut în rezervă pentru că au vrut ei. Nu, domnule preşedinte! În majoritatea lor covârşitoare, au trecut în rezervă pentru că au fost daţi afară, pentru că ţara le-a cerut-o şi, în condiţiile create de ţara lor, chiar dacă au făcut rapoarte pentru că aşa le-au spus cadriştii să facă: dacă nu făceau rapoarte, ar fi fost daţi afară oricum, pierzând, însă – vă citez – şi „miliardul“;
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:21 @Printul Malin:Legea 164/2001 a fost elaborata in conformitate cu principiile specifice NATO. In aceste tari pensia se calculeaza dupa ultima luna de activitate, procentul este diferit la care se adauga diferite sporuri specifice domeniului de activitate. S-a reusit prin aceasta lege sa se revina la manual, nu au mai existat generali care sa aiba pensii mai mici decat subofiterii, cazul generalul Popa Gheorghe. Acum toti au pensii functie de treapta ierarhica. Sunt si probleme dar care puteau fi rezolvate fara a afecta aceasta lege care este singura modalitate corecta de rezolvare a problematicii pensiilor militare.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:17 @Ajutor social, nu pensii:Sa nu uitati faptul ca in decembrie 89 s-a strigat totusi armata e cu noi. Atunci speranta a fost in armata. sa nu uitati actiunile armatei la curtemur si la inundatii, cand de fiecare data romanii au fost ajutati de militari. este regretabila fapta cu bataia, in mod normal toti cei care au fost implicati in actiuni care au afectat personalitatea celor aflati in aceasta situatie ar fi trebuit sa raspunda.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:14 @Dani: este rusinos ca se intampla asa ceva. S-a intamplat si in trecut dar si astazi. Am prezentat personal aceste aspecte in cartea mea - Coruptia si armata romana - si sunt absolut de acord ca cei care comit aceste fapte sa raspunda penal pentru ele.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:12 @Lovitura la adresa securitatii nationale:ADEVARUL ESTE CA VOR VENI ANI GREI, SISTEMUL DE SECURITATE ARE PROBLEME, DAR IN SISTEM SUNT OAMENI CAPABILI CARE VOR GASI SOLUTIILE PENTRU CA SISTEMUL SA-SI FACA TREABA. NIMENI, NICI MACAR CEAUSESCU NU A REUSIT SA STAPANEASCA ACESTE SISTEM IN MNOMENTUL IN CARE A DEPASIT LIMITELE BUNULUI SIMT.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:09 @Bravo Basescu:Cel putin in 2004, militarii au votat masiv cu Traian Basescu, dar vina este a lui Adrian Nastase ca nu am avut ce sa alegem dintre un corupt si arogant. Ca in timp promisiunile lui Basescu nu s-au adeverit e treaba dansului. S-a ajuns sa nu mai poate sa iasa din Palatul Cotroceni fara sa fie huiduit.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:07 @pensiile????:toti militarii primeau locuinte in acelasi regim ca si civilii, masini nu s-au primit cat despre haine este in traditia armatei sa se asigure uniformele prin anumite norme.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:05 @criminalii:sunt oameni care la revolutie au coordonat represiunea , perioada 16-22 decembrie 1989 si acesti oameni nu trebuie iertati, trebuie sa raspunda. De asemenea sunt militari care au fost angajati in dezimformarea care a condus la sute de morti. Nici acestia nu trebuie iertati. Dar sa nu se uite faotul ca fara sprijinul armatei revolutia nu ar fi avut sens si marea majoritate a militarilor au fost alaturi de popor.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:03 @fost militar activ al armatei: este dureros ca din oameni respectabili am devenit pensionari nesimtiti si vina este a actualilor guvernanti care au invrajbiti toate categoriile sociale.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 10:01 @Doina:Este posibil sa fie si cadre care sa fi practicat asemenea metode dar sunt raritati in armata. Problema nu este a militarilor ca au aceste pensii mari ci a politicienilor care pe parcursul anilor nu au luat masuri sa asigure un nivel al pensiilor corespunzator pentru cetatenii din toate domeniile.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 09:59 @Minciuni domle, minciuni:Eroare. Majoritatea celor care au sub 3000 sunt dispozibilizati in perioada de restructurare a armatei. Acestia nu au stagiu complet si potrivit declaratiilor domnilor Boc si Basescu vor avea de suferit cu toate ca au plecat din sistem in conditiile impuse de stat si nu de bunavoie.
  • Ziua de Constanta Interviu Online 27 Jan, 2011 09:56 @Demisia , Oprea, demisia:Eu am solicitat-o de mai multe ori si in plus solicit imputarea sumelor care s-au cheltuit pe procesul de recalculare pana acum celor vinovati si in mod special domnului Gabriel Oprea.
  • Printul Malin 26 Jan, 2011 20:25 Prea multa vanzoleala si revolta la auzul recalcularii pensiilor militarilor, facuta sigur de cei avantajati de prevederile legii din 2001, in care ca baza de calcul se lua ultima solda! Sigur ca pentru cei ce au beneficiat de aceasta lege, lucrurile au iesit otova iar banii s-au adunat tescheleu la buzunarul pensionarilor respectivi! Dar din pacate sunt o sumedenie de pensionari militari, carora calculul li s-a facut dupa veniturile dobandite in ultimii cinci ani! Acestia au pensiile simtitor mai mici decat ultimii! Deci, o revedere in ansamblu al intregului proces de acordare a pensiilor militare se impune de la sine! Iat de ce, initiativa actualului guvern de recalculare a pensiilor speciale dupa criteriul contributivitatii mi se pare absolut corecta si echitabila!
  • Ajutor social, nu pensii 26 Jan, 2011 19:55 Pentru tot ce au facut pentru tara lor de la terminarea razboiului si pana azi le-ar fi suficient si un ajutor de vreo 100 de dolari cel mult pe luna. Iar la uni, foarte multi, le-ar sta bine sa putrezeasca in puscarie. De exemplu cei care au tras la revolutie. Sau cum am auzit ca locotenentul care ne-a batut crunt cand an vrut sa fugim in Yugoslavia in 1986 este acum colonel la pensie.
  • Dani 26 Jan, 2011 19:54 Sunt foarte curios cum se impaca onoarea militara cu vinzarea subiectelor de la examene,cu cadourile primite pentru permisii,cu militarii in termen care erau dusi la construirea vilelor stabilor,cu aprovizionarea de la GA-urile unitatilor. Tin minte ca am dat spaga sa fac armata in Bucuresti unui colonel de la centrul de recrutare. Dar padure fara uscaturi nu exista.
  • Lovitura la adresa securitatii nationale 26 Jan, 2011 19:53 Ce nu vrea nimeni sa inteleaga este faptul ca acest guvern vrea sa demonstreze ca face ce doreste in acesta tara, constitutia si legiile statului sunt optionale pentru ei. Din pacate democratia s-a dus. Singurul bastion ramas era armata. L-au darimat, o sa astepte anii grei.
  • Bravo Basescu 26 Jan, 2011 19:52 Voi, armata, l-ati votat masiv pe Basescu. Ofiter de-al vostru, saluta scurt, cu salutul militar: sa traiti (si a adaugat soparla cu "bine" - pentru prosti!) Ati muscat-o rau de tot ! Vazand rezultatul alegerilor de la Baru unde a castigat candidatul PD-L rezulta ca acest partid nu e in prea mare lipsa de popularitate. Dimpotriva.
  • pensiile???? 26 Jan, 2011 19:52 Domnilor militari a ti slujit un guvern dictatorial . l ati aparat (a ti tras in populatie la Timisoara in 89 ,,,si nu numai)in regimul comunist o duceati foarte bine (casa ,masina si haine asigurate) la locul de munca se fura tot ce se putea ,razboaie nu au fost….la ce mai cereti pensii mari ;eroilor’?
  • criminalii 26 Jan, 2011 19:51 cei din armata uita ca la revolutie au omorat oameni prin incompetenta lor? nu le este RUSINE sa ceara in continuare sume ametitoare! sunteti criminali si nesimtiti!
  • fost militar activ al armatei 26 Jan, 2011 19:51 Cum sa nu fie scazut moralul armatei cand toata lumea o blameaza, cand increderea populatiei in armata a scazut, cand militarii sunt perceputi ca tirani, vampiri, cu salarii de lux si pensii nesimtite, cand sunt taxati drept privilegiati ai societatii, cand sunt loviti din toate partile, iar cel care trebuie sa ii apere, -culmea ghinionului-
  • PENSIONARUL NESIMTIT 25 Jan, 2011 16:14 DEZINFORMATI pensionarii militari...nu scad decat pensiile ce depasesc 3.000 ron
  • Doina 25 Jan, 2011 16:12 Cu ce drept un colonel de armata care toata viata a furat salamul de la gura soldatilor , a luat spaga sa plece in permisie , a furat motorina cu tonele s.a.m.d ia 2.900 de lei pensie , iar un cetatean cu aceleasi studii (sau chiar mai mari ) si cu o vechime dubla in munca ia 1.000 de lei ? Asta nu e o incalcare a constitutiei ? DISCRIMINARE ? In sfarsit a facut si Boc ceva bun.
  • Minciuni domle, minciuni 25 Jan, 2011 16:11 cei care sunt impotriva recalcularii pensiilor militare sunt cei care au pensii mai mari de 3000lei,pensionari gen seful sindicatului remus macovei...cei care au pensii mai mici de 3000 lei pot avea mariri de pensie de 0-300 lei.
  • Demisia , Oprea, demisia 25 Jan, 2011 16:11 Solicităm demisia ministrului Apărării Naţionale pentru bătaia de joc care se petrece în toată ţara!