Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța! A fost făcut transfer de autoritate între Divizia 10 Munte și Divizia 82 Aeropurtată (GALERIE FOTO)

ro

15 Dec, 2023 19:39 965 Marime text
Foto: Facebook/Forțele TerestreAstăzi, 15 decembrie, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de autoritate între Divizia 10 Munte (Light Infantry) și Divizia 82 Aeropurtată, din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii.

Potrivit Forțelor Terestre Române, la activitate au participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, comandantul Corpului V, generalul-locotenent John Kolesheski, comandantul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-locotenent Dragoș-Dumitru Iacob, comandantul Diviziei 10 Munte, generalul-maior Gregory K. Anderson, comandantul Diviziei 82 Aeropurtată, generalul-maior James Work, precum și alți înalți oficiali și lideri militari, atât din România, cât și din statele aliate și partenere.

„În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Ciprian Marin a conferit comandantului Diviziei 10 Munte (Light Infantry), Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.
Rotirea forțelor americane se desfășoară la un interval de timp de nouă luni și este un semn al continuității în demersul de menținere a solidității apărării aliate bazat pe instruire și interoperabilitate defensive cu Forțele Terestre Române și cu cele ale aliaților și partenerilor“ - au mai precizta reprezentanții Forțelor Terestre Române.

Citește și: 

Demonstrație de Taekwondo WT la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Moș Crăciun a venit cu elicopterul! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii