Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)

ro

21 Oct, 2016 00:00 11896 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, constituită în baza HCL nr. 283/30.09.2016, s-a întrunit în prima şedinţă extraordinară, în data de 12 octombrie, având următoarea ordine de zi: solicitarea SC Five Holding SA, SC Mobitom SA, SC Sigma Trading SA, SC Onix Sercom SRL în vederea emiterii avizului de oportunitate pentru elaborare PUZ.
 
Teritoriul propus, de aproximativ 7,9 hectare, este delimitat de strada Ion Roată la nord, strada Dumitru Marinescu la vest, incinta Marvimex şi strada Eliberării la sud-sud-est.
 
Potrivit documentului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, societatea Five Holding SA este iniţiatoarea unui Plan Urbanistic Zonal - construire ansamblu locuinţe colective, construcţii comerciale, extindere şi supraetajare spaţii comerciale existente, parcări multietajate şi sistematizare teren. Terenul studiat în cadrul acestui PUZ este situat în intravilanul municipiului Constanţa, pe strada Ion Roată, zona piaţă şi magazin de materiale de construcţii Brick, şi aparţine societăţilor Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL, conform actelor de proprietate.
 
În momentul de faţă, pe amplasament se află următoarele construcţii: magazinul de materiale de construcţii Brick, cu regim de înălţime P, P+Mez, P+1 e, P+2 e; piaţa Brick, cu regim de înălţime P, P+1e, Mall Brick, cu regim de înălţime P+1E+2e retras, construcţii cu diverse tipuri de funcţiuni comerciale sau prestări servicii.
 
Prin PUZ-ul iniţiat se propune formarea unui centru de cartier, cu funcţiuni specifice, în special cele din sfera comerţului cu amănuntul şi a serviciilor complementare. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei se află în zona ZRL2b, UTR 5, care cuprinde următoarele subzone de reglementare: ZRL2a, ZRL2b, ZRL4, ZRL5, ZRV1a, ZRE1, ZRF, ZRCC1, ZRG2, ZRA3, ZRA4. Zona pentru care a fost elaborat PUZ-ul se compune din subzonele ZRCC1 şi ZRCC2.

Iată ce doreşte să realizeze beneficiarul 

Pentru terenul care a generat PUZ, beneficiarul doreşte supraetajarea magazinului de construcţii Brick, pe zona spaţiului comercial, realizarea a patru blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+11 E, realizarea unui spaţiu comercial (piaţa agroalimentară) cu regim de înălţime S+D+P+T, subsolul şi demisolul urmând a fi folosite pentru parcare; realizarea unor parcări supraetajate cu regim de înălţime cuprins între P+1E şi P+4 E, supraetajarea Brick Mall, sistematizarea terenului şi realizarea unor spaţii de parcare la sol şi a spaţiilor verzi.
 
În interiorul incintei se va organiza o reţea de circulaţie auto şi pietonală. Potrivit proiectului PUZ-ului, în incita terenului se vor realiza trei parcări supraetajate, cu regim de înălţime între P+1E+Tc şi P+4E+Tc, o parcare la subsolul pieţei agro-imobiliare, precum şi parcări la nivelul solului. Aşa cum a fost descrisă investiţia, funcţiunile propuse se înscriu atât în utilizările admise în PUG, cât şi în funcţiunea predominantă a zonei, cea de locuire.

Despre Five-Holding SA

Firma Five-Holding SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni, fiecare în valoare de 250 de lei. Acţionar persoană juridică este SC Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 86% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Ionuţ Oancea, născut pe 5.05.1974, în Constanţa, Rareş Drăistaru-Oancea, născut pe 4.08.2007, în Constanţa, Oana Drăistaru-Oancea, născută pe 16.01.2013, în Constanţa, Alexandru Oancea, născut pe 13.11.1979, în Constanţa, fiecare cu 3,5% din capitalul social.
 
Persoane împuternicite sunt Camelia Dăineanu – administrator, Victor Fedul – membru în CA, Gabriel Culea – membru în CA, SC Anirva Manager SRL, reprezentată de Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.

Mobitom SA, abonată la bani publici

Societatea Mobitom SA are sediul, la fel ca Five-Holding SA, pe strada Ion Roată nr. 3. Înmatriculată în anul 1991, firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, compus din 900.217 acţiuni. Firma este controlată de acţionarul persoană juridică SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi de Asociaţi Listă (acţionari), cu 1,322% din capitalul social. Administratorii Mobitom SA sunt Valentin BorosDavid Sisu şi Valentin Ciuceanu. Mobitom SA se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.
 
Reamintim că Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de fostul preşedinte, Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.

Despre Sigma Trading SA

Înmatriculată în anul 1997, Sigma Trading SA are, de asemenea, sediul social pe strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 900 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este Five Holding SA, cu 33,33% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt: Mihai Mazăre, fratele fostului primar, Radu Mazăre, cu 3,33% din capitalul social, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, cu 15,33% din capitalul social, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cu 15,33% din capitalul social, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 15,33% din capitalul social, Sorin Gabriel Strutinsky, cu 15,33% din capitalul social, şi Aurel Mitran, cu 2% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este Mihai Mazăre.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel-Sorin Strutinsky. Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Radu-Ştefan Mazăre. Prin hotărârea judecătorească definitivă / act administrativ, încheierea de şedinţă din data de 20.01.2016, emisă de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în dosarul 2596/118/2015/a10, a fost instituit sechestru asupra acţiunilor deţinute de Nicuşor Daniel Constantinescu.

Despre Onix Sercom SRL

Firma înfiinţată în anul 2000 are sediul la aceeaşi adresă - strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 500 de lei, integral vărsat, este compus din 50 de părţi sociale. Asociat unic al Onix Sercom SRL este societatea Mobitom SA. Administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al produselor chimice, este Valentin Ciuceanu.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta documentul publicat pe site-ul Primăriei Constanţa privind PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA.

Citeşte şi

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!

Şapte ofertanţi, un singur contract
Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto)


Mobitom şi Sigma Trading, la mâna administraţiei Făgădău Magazinul Brick nu se poate extinde (document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii