Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

ro

28 Apr, 2024 12:23 841 Marime text
Astăzi, 28 aprilie 2024, pe plajă, în dreptul hotelului Sulina din Mamaia, a fost descoperită o persoană înecată.

Decedatul este un bărbat.

Cu acest prilej, Culea Gabriel, serviciu salvamar stațiunea Mamaia și Constanța vine și ne reamințește de ce trebuie să șinem seama atunci când vrei să facem baie în mare. 

Echipa de salvamari patrulează și în afara sezonului estival. În acest an, au avut de-a face cu mai multe situații delicate, dat fiind că vremea a fost, în anumite perioade, atrăgătoare pentru cei ce doresc să intre în apă.

Avem o echipă și patrulăm și în extra sezon.
 
Anul acesta ne-a confruntat cu mai multe cazuri, vremea, după cum știți, a fost în anumite perioade tentantă, să spunem așa, pentru cei care doresc să intre la înbăiere.

Culea evidențiază importanța respectării regulilor de siguranță în timpul îmbăierii. El subliniază că apa poate fi periculoasă și că trebuie să ascultăm mereu sfaturile salvamarilor. Câteva dintre aceste sfaturi includ: să nu intrăm niciodată în apă singuri, să facem baie doar în zone supravegheate de salvamari, să fim atenți la steagurile de avertizare și să evităm să intrăm în apă când suntem obosiți sau după masă.

Amintim și spunem întotdeauna că apa este un mediu periculos, trebuie să asculte tot timpul de sfaturile salvamarului și le enumerăm câteva dintre ele:
 
-în primul și primul rând să nu intre la îmbăiere niciodată singuri
- întotdeauna când vor să facă îmbăiere să fie într-o zonă în care este supravegheată de serviciul salvamar
-să se uită la întotdeauna la arborerea steagurilor
-atunci când este steagul roșu este interzis la scădat  și să respecte această regulă
-niciodată să nu intre la îmbăiere atunci când sunt obosiți, după servirea mesei, când au făcut o activitate sportivă, când apa este foarte rece
-în special le recomandăm celor care vin se plimbă în zona digurilor este o zonă foarte periculoasă alunecoasă, atunci când ești singur poți aluneca te poți lovi la cap devii inconștient, cazi în apă, te îneci

El sfătuiește ca toți cei care se află la plajă să respecte aceste reguli elementare pentru a preveni accidentele și pentru a asigura o experiență plăcută la plajă.

Sfatul nostru este să respecte aceste reguli elementare și totul va fi bine, a mai punctat Culea Gabriel, serviciu salvamar stațiunea Mamaia și Constanța. 


Oficial de la IPJ Constanța 

La data de 28 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța-Secția de Poliție Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că în apă Mării Negre se află cadavrul unui ɓărbat.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, persoană decedată nefiind identificată până în acest moment.

În cauză cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor decesului și a identificării persoanei, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.



Citește și:

Bărbat găsit decedat pe o plajă din Mamaia! Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii