Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Guriţă continuă demersurile pentru supraetajarea blocurilor de pe străzile Gheorghe Dima şi Nicolae Kirculescu

ro

14 Nov, 2015 00:00 3448 Marime text
Investitorul Cătălin Guriţă a decis să supraetajeze imobilele pe care le construieşte pe străzile Gheorghe Dima şi Nicolae Kirculescu, lot 47 şi lot 48. După ce a primit unde verde de la autoritatea publică locală pentru supraetajarea celor două imobile, afaceristul a prezentat memoriile tehnice ale celor două proiecte şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Omul de afaceri Cătălin Guriţă a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Modificare proiect în timpul execuţiei autorizat conform AC nr. 1356/07.08.2015 «Construire imobil D+P+4E - locuinţe colective, 24 de locuri de parcare în incinta proprietăţi» prin supraetajare cu un nivel în limita a maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurată», conform Legii nr. 50/1991, amenajări interioare şi împrejmuire teren“, în vederea emiterii acordului de mediu.
 
Potrivit memoriului tehnic, pe terenul situat pe strada Gheorghe Dima nr. 4 se doreşte supraetajarea cu un etaj a imobilului autorizat prin AC nr. 1356/ 07.08.2015 „Construire imobil D+P+4e - locuinţe colective, 24 de locuri de parcare în incinta proprietăţii“. În prezent, pe acel teren se află în execuţie imobilul D+P+4E - locuinţe colective. Distanţele dintre imobil şi clădirile învecinate sunt următoarele: la nord - 2 metri faţă de imobil P+1, la est - 4,7 metri faţă de imobil D+P+4E, vecin lot 4, la vest - 4,4 metri faţă de imobil D+P+4E - vecin lot 1, la sud - strada Gheorghe Dima. Terenul are o suprafaţă de 500 mp, rezultată din alipirea lotului 2 - 326 mp şi a lotului 3 - 174 mp. Imobilul existent are o suprafaţă construită de 332 mp şi regim de înălţime D+P+4E.
 
Se propun supraetajarea cu un etaj şi amenajarea de locuri de parcare suplimentare necesare. De asemenea, din memoriul tehnic al proiectului aflăm că s-au amenajat 18 locuri de parcare în demisolul imobilului (16 locuri prin opt sisteme de parcare supraetajata tip Klaus şi două locuri de parcare normale), precum şi şase locuri de parcare la nivelul terenului natural în limita terenului studiat, reprezentând un total de 24 de locuri de parcare necesare. Investitorul propune amenajarea a cinci locuri de parcare suplimentare necesare pentru cele cinci apartamente de la etajul 5. Astfel, urmează să fie amenajate 22 de locuri de parcare în demisolul imobilului (prin 11 sisteme de parcare supraetajată tip Klaus) şi şapte locuri de parcare la nivelul terenului natural în limita terenului studiat, reprezentând un total de 29 de locuri de parcare necesare.

Şi blocul de pe strada Nicolae Kirculescu se va înălţa

Al doilea memoriu a fost depus de Cătălin Guriţă la APM Constanţa în vederea emiterii acordului de mediu pentru „Modificare proiect în timpul execuţiei, autorizat conform AC nr. 1414/18.08.2015 «Construire imobil D+P+2E+M - locuinţe colective, 19 locuri de parcare în incinta proprietăţii» prin supraetajare în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată şi amenajări interioare“.
 
Pe terenul situat pe strada Nicolae Kirculescu, lot 47 şi lot 48, se doreşte supraetajarea imobilului autorizat prin AC nr. 1414/18.08.2015 „Construire imobil D+P+2e+M - locuinţe colective, 19 locuri de parcare în incinta proprietăţii“. Actualmente, pe teren se află în execuţie imobilul D+P+2E+M - locuinţe colective. Distanţele dintre imobil şi clădirile învecinate sunt următoarele: nord - 3 metri faţă de imobil D+P+2E+M, est - strada Nicolae Kirculescu, vest - 5,5 metri faţă de lot 77 şi lot 78 - terenuri libere de construcţii, sud - un metru faţă de lot 49 - teren liber de construcţii. Suprafaţa terenului este de 600 mp. Imobilul existent are o suprafaţă construită de 300 mp, regim de înălţime D+P+2E+M şi cuprinde locuinţe colective şi locuri de parcare.
 
Omul de afaceri propune supraetajarea şi amenajarea de locuri de parcare suplimentare necesare. În memoriul tehnic depus la APM Constanţa se precizează că au fost amenajate zece locuri de parcare în demisolul imobilului şi nouă locuri de parcare la nivelul terenului, reprezentând un total de 19 de locuri de parcare necesare. Se propun patru locuri de parcare suplimentare necesare pentru cele patru apartamente de la etajul 4, în total ajungându-se la 23 de locuri de parcare necesare.

Afaceri imobiliare

Autoritatea publică locală Constanţa a eliberat, pe data de 7 august 2015, Autorizaţia de Construire nr. 1356 pentru Cătălin Guriţă, cu obiectul „Construire imobil D+P+4E locuinţe colective, 24 de locuri de parcare în incinta proprietăţii“, situat pe strada Gheorghe Dima nr. 4, zona Compozitorilor. Pentru acelaşi imobil de pe strada Gheorghe Dima nr. 4, Primăria Constanţa a emis, pe data de 4 mai 2015, şi Certificatul de Urbanism nr. 1365. Constănţenii care locuiesc în două blocuri situate pe strada Gheorghe Dima, zona Compozitorilor, sunt deranjaţi de clădirea construită de Cătălin Guriţă, practic, lipită de cele în care locuiesc ei. Pe data de 26 august, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 5615/118/2015, secţia contencios administrativ şi fiscal, cu obiectul „Suspendare executare act administrativ - Autorizaţia de Construire nr. 1356/07.08.2015“. Reclamanţi în dosar sunt: Mirela Simona Munteanu, Raluca Maria Pereni, Cristian Muşat, Cecilia Iuliana Bucur, Bogdan Mitrus, Ramona Zăiceanu, Valentina Dumitru, Elena Trandafir, Mihai Stoian, Paul Radion, Marian Cristian Vintilă, Elena Iorgulescu, Constantin Luban, Cristina Sidenco, Andra Ştefan, Adrian Dorel Buricea, Serin Abduraman, Marian Şerban, Tiberiu Berberich, Lucian Ionescu şi Claudiu Radu. Pârâţi în dosar sunt Primarul municipiului Constanţa şi Cătălin Ionel Guriţă. Deocamdată, magistraţii constănţeni nu s-au pronunţat în acest dosar.
 
Pe 18 august 2015, Cătălin Ionel Guriţă a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de Construire nr. 1414, cu obiectul „Construire imobil D+P+2e+M locuinţe colective“, situat pe strada Nicolae Kirculescu nr. 35, bl. lot 47-48. De asemenea, pe 25 iunie 2015, municipalitatea a emis, pentru blocul de pe strada Nicolae Kirculescu nr. 35, şi Certificatul de Urbanism nr. 2032.

Citeşte şi

„Război“ pe strada Gheorghe Dima: Investitorul Cătălin Guriţă, reclamat în instanţă de vecini, din cauza unui bloc (galerie foto + documente)

E în „război“ cu vecinii de pe strada Gheorghe Dima: Afaceristul Cătălin Ionel Guriţă modifică imobilul de pe Nicolae Kirculescu

Dat în judecată de vecini: Afaceristul Guriţă supraetajează blocul de pe strada Gheorghe Dima


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii