Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:41 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dat în judecată de vecini Afaceristul Guriţă supraetajează blocul de pe strada Gheorghe Dima

ro

29 Sep, 2015 00:00 994 Marime text
Investitorul Cătălin Guriţă a decis să supraetajeze imobilul pe care îl construieşte pe strada Gheorghe Dima şi din cauza căruia a pus pe jar vecinii din blocurile alăturate.
 
Primăria Constanţa a emis, pe data de 25 septembrie, Certificatul de Urbanism nr. 3353 cu obiectul „Modificare proiect în timpul execuţiei autorizat conform AC nr. 1356/07.08.2015 «Construire Imobil D+P+4E - locuinţe colective, 24 de locuri de parcare în incinta proprietăţii» prin «Supraetajare cu un nivel în limita a maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurată, conform Legii nr. 50/1991, art. 2, alin. (4), amenajări interioare şi împrejmuire teren»“, situat pe strada Gheorghe Dima nr. 4. Actul emis de municipalitate este valabil până pe data de 25 septembrie 2016.

Vecinii au apelat la instanţă


Locatarii a două blocuri situate pe strada Gheorghe Dima, zona cartierului Compozitorilor, au apelat la instanţă din cauza noului imobil, lipit, practic, de cele în care locuiesc ei. Oamenii au trimis numeroase adrese către Primăria Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, prin care au sesizat faptul că, din cauza noii clădiri, vor fi privaţi de lumina soarelui, dar şi că noua clădire nu va dispune de spaţiu verde. În cele din urmă, au decis să apeleze la instanţă.
 
Pe data de 26 august, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 5615/118/2015, secţia Contencios administrativ şi fiscal, cu obiectul „Suspendare executare act administrativ - Autorizaţia de Construire nr. 1356/07.08.2015“. Reclamanţi în dosar sunt: Mirela Simona Munteanu, Raluca Maria Pereni, Cristian Muşat, Cecilia Iuliana Bucur, Bogdan Mitrus, Ramona Zăiceanu, Valentina Dumitru, Elena Trandafir, Mihai Stoian, Paul Radion, Marian Cristian Vintilă, Elena Iorgulescu, Constantin Luban, Cristina Sidenco, Andra Ştefan, Adrian Dorel Buricea, Serin Abduraman, Marian Şerban, Tiberiu Berberich, Lucian Ionescu şi Claudiu Radu. Pârâţi sunt Primarul municipiului Constanţa şi Cătălin Ionel Guriţă. Deocamdată, magistraţii nu au stabilit termenul în acest dosar.

Date din memoriul tehnic al proiectului 

În luna mai, la APM Constanţa, investitorul Cătălin Guriţă a depus memoriul tehnic necesar emiterii acordului de mediu pentru „Construire imobil D+P+4E locuinţe colective“, amplasat pe strada Gheorghe Dima nr. 4. Terenul pe care se ridică blocul are o suprafaţă de 1.740 mp. Noua construcţie va fi amplasată la următoarele distanţe faţă de limitele de proprietate: faţă de limita de nord, retragerea va fi de 2,00 metri, faţă de limita de est, retragerea va fi de 0,60 metri, faţă de limita de vest, retragerea va fi de 0,60 metri, faţă de limita de sud, retragerea va fi de minimum 2,75 metri/maximum 5,75 metri. Distanţele dintre noua clădire propusă şi clădirile învecinate sunt următoarele: nord - la 2,00 metri faţă de imobil P+1 - vecin Kamsas, est - la 4,70 metri faţă de imobil D+P+4E - locuinţe colective, vest - la 4,40 metri faţă de imobil D+P+4E - locuinţe colective, sud - strada Gheorghe Dima.
 
Imobilul propus va avea suprafaţă construită de 332 mp şi regimul de înălţime D+P+4E şi va cuprinde locuinţe colective şi locuri de parcare distribuite după cum urmează: demisol - 18 locuri de parcare, dintre care 16 locuri de parcare prin opt sisteme de parcare supraetajată tip Klaus + două locuri normale, parter - un apartament de trei camere, o garsonieră, două apartamente de două camere. De asemenea, la nivelul parterului vor fi amenajate şase locuri de parcare în limitele de proprietate. La etajele 1-4 vor fi amplasate câte patru apartamente de două camere. Blocul va avea un spaţiu tehnic pentru lift şi o terasă necirculabilă de 300 mp.

Citeşte şi

„Război“ pe strada Gheorghe Dima: Investitorul Cătălin Guriţă, reclamat în instanţă de vecini, din cauza unui bloc (galerie foto + documente)

E în „război“ cu vecinii de pe strada Gheorghe Dima: Afaceristul Cătălin Ionel Guriţă modifică imobilul de pe Nicolae Kirculescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii