Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impuscarea lui Bamburic, cu lux de amanunte (galerie foto)

ro

03 Dec, 2009 00:52 3995 Marime text
bamburic.jpgAudieri-maraton în dosarul tentativei de asasinat asupra afaceristului Liviu Dorin Bamburic. Pe parcursul a peste două ore de judecată, instanţa l-a audiat pe Bamburic, dar şi pe martorul-cheie al dosarului, Liviu Cristian Toager, cel care, potrivit propriilor afirmaţii, ar fi trebuit să-i fie călău.

De la bun început, avocatul lui Daniel Dediu, Dănuţ Mustaţă şi Grigore Dănilă a solicitat instanţei să emită o adresă către IPJ Constanţa, pentru a se face precizări dacă, în acest dosar, sunt martori care se bucură de protecţia poliţiei. Apărarea a cerut acest lucru dat fiind că Liviu Bamburic a venit însoţit la instanţă de o parte din poliţiştii care s-au ocupat de anchetarea cazului, astfel că avocatul apărării a susţinut că venirea poliţiştilor la instanţă nu este normală, cu atât mai mult cu cât nu este prima oară când se întâmplă. La polul opus, avocatul lui Liviu Bamburic a afirmat că solicitarea este tendenţioasă. În cele din urmă, instanţa a concluzionat că nu se impune o asemenea solicitare, din moment ce martorii prezenţi ieri în sală nu au fost influenţaţi de poliţişti. În replică, apărătorul lui Bamburic a cerut ca procesul să fie judecat în şedinţă secretă, dată fiind starea de temere pe care încă o trăieşte victima, însă solicitarea i-a fost respinsă de judecători.

„Mai trage, mă!"

Primul care a dat declaraţii în faţa magistraţilor a fost Liviu Dorin Bamburic, care l-a indicat pe Dănuţ Mustaţă ca fiind cel care a descărcat Makarov-ul în el, în ianuarie 2008. „După primele gloanţe, i-am zis «Mai trage, mă, mai ai?», dar apoi mi-am dat seama că cel mai bine pentru mine ar fi să mă prefac că sunt mort, aşa că, până la urmă, am închis ochii şi n-am mai spus nimic", a relatat Bamburic. Ulterior, acesta s-a uitat la Daniel Mustaţă, aflat în boxa arestaţilor, şi a zis: „Nu am să uit niciodată privirea lui". Totodată, omul de afaceri a precizat că are mai multe motive să-l bănuiască pe fostul său partener, Dragoş Boştină, că ar fi pus la cale asasinarea sa, prin intermediul lui Dediu, Mustaţă şi Dănilă. Următorul martor a fost Elena Neagu, concubina afaceristului, în blocul ei fiind împuşcat acesta. Femeia a declarat că a auzit zgomotul împuşcăturilor, dar că a crezut că este vorba despre nişte petarde şi că nu a văzut nimic când s-a uitat pe geamul de la dormitor, însă acesta nu are vedere spre scara blocului, adică locul unde a fost împuşcat Bamburic. Însă, de departe, cea mai interesantă declaraţie a fost cea a martorului-cheie, Liviu Cristian Toager, care a relatat faptul că, în decembrie 2007, Daniel Dediu a venit la el şi i-a propus să omoare un bărbat din Constanţa.

„Victima încă vorbea"

„Dediu îi domina pe toţi cu personalitatea lui. Şi pe mine mă domina. Am auzit apoi că i-ar fi dat lui Mustaţă 100.000 de euro să-l omoare pe Bamburic, dar nu ştiu dacă i-a dat banii. Mie nu mi-a vorbit despre nicio sumă de bani, probabil pentru că era de părere că trebuia să-l ajut, pentru că şi el mă ajutase pe mine de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul", a povestit Toager. Mai mult, martorul-cheie l-a indicat şi el pe Mustaţă ca fiind cel care a tras. „După ce a tras, Mustaţă s-a întors în maşină, eu eram la volan. Ţin minte că era în stare de şoc. A aruncat pistolul în spate şi a început să bea dintr-o sticlă de votcă. Apoi a întrebat dacă pistolul era bun, pentru că a tras toate cele nouă cartuşe, dar victima continua să vorbească. Eu am fost cel care a aruncat pistolul în Dunăre, iar când m-am uitat la el, înainte să-l arunc, mi-am dat seama că era complet descărcat", a spus Toager. De asemenea, el a relatat că, după ce i-ar fi propus să-l elimine pe Bamburic, Dediu l-ar fi adus la o petrecere, în Constanţa, care avea loc acasă la Nicolae Purichia, un alt suspect din dosar, iar în aceeaşi seară s-ar fi dus în recunoaştere, să-l identifice pe afaceristul ce trebuia eliminat. Tot atunci, Dediu i-ar fi dat şi pistolul. Nu în ultimul rând, este de menţionat faptul că un alt martor, care era body-guard al afaceristului la momentul la care acesta a fost împuşcat, a declarat că fusese angajat cu doar puţin timp înainte de comiterea faptei, după ce Bamburic ar fi fost ameninţat cu moartea de un anume Amedeo. Următoarea înfăţişare în dosar a fost stabilită pentru începutul lunii viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii