Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretar al unei comune din Tulcea, la judecată cu Agenția de Integritate. Procesul, la Curtea de Apel Constanța

ro

08 Sep, 2022 00:00 1422 Marime text
  • Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare raport evaluare ANI nr. 35676/G/II/12.08.2022.
  • Pe 18 august 2022, Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat în care vorbea despre conflict de interese administrativ cu privire la Florentina Gabriela Poh, secretar al comunei Beștepe, din județul Tulcea.
Curtea de Apel Constanța a fost chemată să anuleze un raport întocmit de inspectorii de integritate, dosarul fiind recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
Concret, este vorba despre cauza cu indicativul 483/36/2022, în care reclamant este Florentina Gabriela Poh, iar calitatea de pârât îi revine Agenției Naționale de Integritate.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare raport evaluare ANI nr. 35676/G/II/12.08.2022.
 
Până la acest moment, nu a fost fixată data primei înfățișări în proces.
 
Amintim, la data de 18 august 2022, Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat în care vorbea despre conflict de interese administrativ cu privire la Florentina Gabriela Poh, secretar al comunei Beștepe, din județul Tulcea.
 
Reprezentanții ANI au precizat la acel moment, în legătură cu aceasta, că „în exercitarea funcției publice de secretar al comunei, a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soțul, respectiv fiul acesteia.
 
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“.
 
Totodată, se mai precizează în comunicatul ANI că, atât Florentina Poh, cât și celelalte persoane vizate de acel comunicat „au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța cu privire la acest dosar, ea va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii